Naoberdagen in het kort

  • Twee dagen oostelijke gezelligheid op een unieke locatie in de Achterhoek
  • Volop streekproducten en hebbedingen
  • Tuin, cultuur, natuur en vrijetijdsbesteding
  • Originele workshops en leerzame presentaties
  • Fraaie themapleinen
  • Omlijst met muziek en theater
  • Volop lekker eten en drinken, waaronder huisgebrouwen bier

Wat is er te doen en te zien?

Het Naoberplein

Het Naoberplein is het hart van de Naoberdagen. Op het grote podium zijn interviews, optredens en live-muziek. Hier vindt u volop gezelligheid en kunt u even uitrusten en genieten op het terras onder het genot van een hapje en een drankje.

Op het naoberplein ontmoet u ook de medewerkers en columnisten van Naober. Zij geven op een unieke manier inzicht op het maken van hét plattelandsmagazine van het oosten. Rondom het podium kunt u ook écht even met ze in gesprek. Wij zijn ook benieuwd naar uw tips en ideeën. Want samen brengen we graag de kracht en pracht van het oosten. Een stukje Nederland waar we trots op mogen zijn.

Heerlijk & eerlijk

Streekproducten en koken

Streekproducten zijn in trek. Ze zijn vol van smaak en hebben een authentiek verhaal. In onze Naober-rubriek ‘Preuverieje’ zetten we ze niet voor niets nadrukkelijk in de schijnwerpers! Tijdens onze Naoberdagen mogen ze dan ook niet ontbreken, want het oosten herbergt veel van dit lekkers. Er is een grote variatie aan streekproducten te ontdekken én te proeven. Gepresenteerd door leveranciers uit alle streken van het oosten. Op een heerlijk plein waar goed eten, bakken, koken en proeven centraal staan.

Er-op-uit

Vrijetijdsbesteding en natuur

Vrijetijdsbesteding is een sterk groeiend interessegebied van de Naober- lezers. En dat is niet zo gek, want onze streek telt nog tal van onontdekte pareltjes, wandel- en fietsroutes en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Op dit plein is volop informatie te vinden over onalledaagse dagtrips en heerlijke weekendjes weg. Specialisten op het gebied van onder meer wandelen en fietsen presenteren specifieke producten en geven praktisch gebruikersadvies.

Hebbedingen

Creatief en wonen

Hebbedingen; leuke gadgets om je huis mee op te vrolijken én fantastisch als cadeautje! Op dit plein, met voornamelijk marktkramen, kunnen de bezoekers heerlijk rondsnuffelen. Om later met iets speciaals én een goed gevoel huiswaarts te keren. Deze ‘winkelstraat’ onderstreept nadrukkelijk de creativiteit en veelzijdigheid van het oosten.

Ambachten

Oud en modern

Een mix van oud en nieuw. Oude ambachten zijn volop aanwezig op het terrein van Erve Kots. Door deze te combineren met moderne varianten, ontstaat een boeiend samenspel. Op dit plein presenteren speciale ambachtslui hun creatieve kunsten, veelal in de vorm van een workshop of demonstratie. Leuk en leerzaam tegelijk!

Tuin en erf

Groenspecialisten

Een landelijk erf of een moderne tuin? Groenspecialisten geven op dit plein advies en tips. Over beplanting, het snoeien van bomen en struiken en het inrichten van een gezellig terras. Er zijn fraaie tuinmeubelen te zien, stoere buitenhaarden en originele hebbedingen voor buiten. Het nieuwste tuingereedschap en handige tuinmachines worden gepresenteerd, waarvan een aantal direct getest kan worden.

Cultuur en natuur

Streektaal als rode draad

Oost-Nederland telt veel prachtige natuurgebieden, historische gebouwen en landgoederen. Diverse organisaties die actief zijn op dit gebied zijn aanwezig. We mogen trots zijn op onze rijke historie en cultuur! Dat geldt ook voor de vele gebruiken rondom naoberschap. En zeer zeker ook de streektaal. Deze komt op interactieve wijze naar voren bij de activiteiten op dit plein; deels in zalen van Erve Kots.

Artiesten

Zaterdag 23 september

11:30  Marlies Claasen

13:30  Dick van Altena  

15:00  Alwie Kroese  

16:30  Dick van Altena

Zondag 24 september

11.30  Sandra Vanreys

13:30  Brook Duo

15:00  Herman Kampman en Jan Niewold

16:30  Brook Duo

Op het kleine podium zullen "de Sleppers" zorgen voor de nodige gezelligheid!

Demonstraties & Workshops

Bierproeven

Workshop - bierproeverij

Speciaalbier is momenteel een enorme hype geworden. De 500 brouwerijen in Nederland brouwen een breed scala aan verschillende smaken en soorten bier.
Tijdens de Naoberdagen is er een bierproeverij waar u kunt genieten genieten van streekgebonden bieren.
Na een introductie van de brouwer van Erve Kots over zijn brouwerij, zal biersommelier Eddy van der Ploeg van BIERenKENNIS u meenemen in de wereld van bier en u te laten genieten met de verschillende smaken van bier.
U krijgt hierbij uitleg over de te drinken bieren, de ingrediënten en u leert hoe het bierproeven in zijn werk gaat.
Sluit aan om te genieten van de lekkerste streekbieren uit oostelijk nederland.

LET WEL: Voor de 2 workshops is beperkt plaats voor max. 30 personen per workshop. U kunt zich op de Naoberdagen inschrijven bij de informatiebalie.

 

 

Mini fotoworkshop met mobiel

Workshop fotograferen met uw mobiel

Net terug van een prachtige vakantie met allemaal foto’s die nét niet zijn gelukt? Heeft u dat ook weleens?

Op de Naoberdagen kunt u een ultrakorte workshop "Fotograferen met je mobiel" volgen. Onze eigen huisfotografe Ingrid Sweers leert u kijken, timen en geeft bovendien tips wat je allemaal kunt doen met een mooie foto. U neemt uw mobiel vast mee naar de Naoberdagen zodat u gelijk kunt oefenen. Het terrein van Erve Kots leent zich alvast voor prachtige foto's..

En die tips kunt u natuurlijk ook gebruiken met uw gewone camera!

 

Stijlen - Maak van uw huis een thuis

Workshop - woonstijlen en trends

Gluren bij de buren, stiekem vinden we dat allemaal wel leuk. Soms uit nieuwsgierigheid, maar zeker ook om ideetjes voor je eigen interieur op te doen. Daarom is de "Binnenkieken" zo'n populaire rubriek in Naober Magazine.

Op de Naoberdagen kunt u ook "binnenkieken" met woonredacteur Mirjam Enzerink. Samen met een aantal standhouders maakt zij 3 stijlkamers.
INDUSTRIEEL - MODERN LANDELIJK en BOTANISCH. Mét bijpassende tuinen 

Heerlijk om inspiratie op te doen en te zien wat de nieuwe trends zijn!

Natuurlijk kunt u dan ook kennismaken met Mirjam. Bovendien staan de bedrijven die mee hebben gewerkt aan de stijlkamers met tuinen natuurlijk als standhouders op de Naoberdagen. En daar laten ze u nog veel meer moois zien. 
Komt u ook kijken en leer van Mirjam Enzerink hoe u van uw huis een thuis maakt?