Naoberdagen in het kort

  • Twee dagen oostelijke gezelligheid op een unieke locatie in de Achterhoek
  • Zo-doen-we-dat-hier weide met klompenrace en doelschieten met De Graafschap
  • Volop streekproducten en hebbedingen
  • Tuin, cultuur, natuur en vrijetijdsbesteding
  • Originele workshops en leerzame presentaties
  • Fraaie themaweides
  • Omlijst met muziek en theater
  • Volop lekker eten en drinken, waaronder huisgebrouwen bier

Artiesten

Zaterdag 28 september

o.a.
Dick van Altena
Double2 Singers (Andrew Sisters)
Brook duo
Swing Masters
Lana Wolf
Yara Beeks
Ben Wissink (saxofonist, opbrengsten zijn voor KiKa)

Interviews met Paulien Hogenkamp, Dick van Altena, Annie Schreijer-Pierik (Europarlementariër en rasechte Twentenaar) en Lana Wolf

Zondag 29 september

o.a.
Oosterhuuzens Dialectkoor
Stef Woestenenk
Eric Heutinck en Sandra Vriese duo Mizstic
Höllenboer (o.a. bekend van "busje komt zo")
Dorothee Spijker
Swing Masters

Interviews met Arie Ribbers, Eugenie Smits van Waesberghe (zie interview Naober over gedwongen adpotie), Stef Woestenenk, Hugo Heideman (radiopiraten boek), Boer Jan (winnaar Expeditie Robinson 2018), Höllenboer.

Wat is er te doen en te zien?

Het Naoberplein

De Naoberweide is het hart van de Naoberdagen.

Op de naoberweide ontmoet u ook de medewerkers en columnisten van Naober. Zij geven op een unieke manier inzicht in het maken van hét plattelandsmagazine van het oosten. Rondom het podium kunt u ook écht even met ze in gesprek. Wij zijn ook benieuwd naar uw tips en ideeën. Want samen brengen we graag de kracht en van het platteland. Op de Naoberweide ontmoet u ook boer Jan (winnaar Expeditie Robinson 2018), Annie Schreijer (Europarlementariër en plattelandsdeskundige), radiopiraat Hugo Heideman en ander bijzondere Naobers. Tijdens onze interviews is er voor het publiek ook ruimte om een vraag te stellen. 

Muziekpodium
Op het podium staan diverse artiesten uit de regio waar u onder het genot van een hapje en een drankje naar kunt luisteren. Brook duo (Gert Jan Oplaat en Anita "Bokie" Bolink), Dick van Altena, Höllenboer (o.a. bekend van "busje komt zo"), Double2 Singers (Andrew Sisters), Dorothee Spijker (moeder van Sanne Hans/Miss Montreal), Stef Woestenenk en nog vele anderen!

"Zo-doen-we-dat-hier" weide
Helemaal nieuw is de "zo-doen-we-dat-hier" weide. Gekkigheid en humor hoort bij de plattelander. Er is altijd wat te lachen, want het leven is een feestje! Doe mee aan onze spectaculaire Naober klompenrace. Wie kan het hardste? Neem je eigen klompen mee of leen een paar Naoberklompen. We dagen je uit en geef je snel op. De winnaar krijgt een ballonvaart én een waardebon van Schuurman Schoenen.
En nog geen genoeg van de klompen? Kom dan doelschieten met de superboeren van Graafschap. Maarre, hol de klompen an, alleen de bal mag in het doel!
Dorstig geworden van al die beweging: “poar nem’n!”, en proef van een heerlijk streekbiertje.

 

 

Heerlijk & eerlijk

Streekproducten en koken

Streekproducten zijn onlosmakelijk verbonden met Naober. In elke Naober zetten we een streekproduct in de schijnwerpers. Deze eerlijke, vaak ambachtelijk bereide lekkernijen geven uiteraard ook smaak aan de Naoberdagen. Leveranciers uit alle streken van het oosten presenteren hun trots op het ‘Heerlijk en Eerlijk’ plein. Proeven staat hier centraal!

Uiteraard is er ook ‘live-cooking’. Chefkok Eric van Det van Roost Buitenkoken maakt lekkere hapjes, kook gezellig met hem mee. Maar ook meesterbakker Niels van Til kom met een flinke dosis humor en zorgt voor snelle inspiratie bij de bakoven. Leuk voor jong en oud. De geur van vers brood kriebelt in je neus en leidt je naar de bakovens van Brandhof. Of smul van een houtgestookte zalm. Kom kijken en proeven!

Er-op-uit

Vrijetijdsbesteding en natuur

Vrijetijdsbesteding is een sterk groeiend interessegebied van de Naober- lezers. En dat is niet zo gek, want onze streek telt nog tal van onontdekte pareltjes, wandel- en fietsroutes en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Op dit plein is volop informatie te vinden over onalledaagse dagtrips en heerlijke weekendjes weg. Specialisten op het gebied van onder meer wandelen en fietsen presenteren specifieke producten en geven praktisch gebruikersadvies.

Komt u ook nog even een rondje fietsen? De Fietsgigant presenteert een aantal E-bikes. En wist u dat u bij het afsluiten van een abonnement (of verlenging abonnement) bij aanschaf van een elektrische fiets, de 2e helemaal GRATIS krijgt! Kijk hier maar vast naar de modellen en de aanbieding. 

Hebbedingen

Creatief en wonen

Hebbedingen; leuke gadgets om je huis mee op te vrolijken én fantastisch als cadeautje! Op dit plein, met voornamelijk marktkramen, kunnen de bezoekers heerlijk rondsnuffelen. Om later met iets speciaals én een goed gevoel huiswaarts te keren. Deze ‘winkelstraat’ onderstreept nadrukkelijk de creativiteit en veelzijdigheid van het oosten.

Ambachten

Oud en modern

Een mix van oud en nieuw. Oude ambachten zijn volop aanwezig op het terrein van Erve Kots. Door deze te combineren met moderne varianten, ontstaat een boeiend samenspel. Op dit plein presenteren speciale ambachtslui hun creatieve kunsten, veelal in de vorm van een workshop of demonstratie. Leuk en leerzaam tegelijk!

Tuin en erf

Groenspecialisten

Een landelijk erf of een moderne tuin? Groenspecialisten geven op dit plein advies en tips. Over beplanting, het snoeien van bomen en struiken en het inrichten van een gezellig terras. Er zijn fraaie tuinmeubelen te zien, stoere buitenhaarden en originele hebbedingen voor buiten. Het nieuwste tuingereedschap en handige tuinmachines worden gepresenteerd, waarvan een aantal direct getest kan worden.

Cultuur en natuur

Streektaal als rode draad

Oost-Nederland telt veel prachtige natuurgebieden, historische gebouwen en landgoederen. Diverse organisaties die actief zijn op dit gebied zijn aanwezig. We mogen trots zijn op onze rijke historie en cultuur! Dat geldt ook voor de vele gebruiken rondom naoberschap. En zeer zeker ook de streektaal. Deze komt op interactieve wijze naar voren bij de activiteiten op dit plein; deels in zalen van Erve Kots.