Exposanten

Op de speciale themapleinen tonen kwaliteitsbedrijven uit Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen in een sfeervolle ambiance hun prachtige hebbedingen, heerlijke streekproducten en moderne ambachten. Ook op het gebied van tuin, natuur, cultuur en vrijetijdsbesteding is er van alles te beleven.

Kijk hieronder de verschillende tabbladen welke exposanten er te vinden zijn tijdedns de Naoberdagen.

Ook exposant worden? Meer info via info@naober.nl t.a.v. Mark Oude Luttikhuis

Kijk hier wat er op de diverse themaweides te beleven is.

 

De Timp

De Timp - Heerlijk & eerlijk

Ruurloseweg 4B, 7136 MD Zieuwent

De Timp is een organisatie welke gespecialiseerd is in food catering tijdens evenementen. Vanuit een bijzondere dubbeldekker serveren zij de bioburger en een broodje stoof uit de streek. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het heerlijke ijs van Alie & Co. 

Bekijk de website

Bakken met Niels

Bakken met Niels - Heerlijk & eerlijk

Goudplevierstraat 225, 8043 JL Zwolle

Na ruim tien jaar als accountmanager in de wereld van bak – en streekproducten gewerkt te hebben besloot Niels “zijn carrière als werknemer” aan de wilgen te hangen en werd in januari 2012 zelfstandig ondernemer. Tijdens de periode bij de Landwinkel – coöperatie bezocht Niels met veel plezier diverse opendagen, zoals appelpluk - dagen en proeverijen tijdens de Week van de Smaak. Hij stond versteld: zo veel publiek. Ter plekke kreeg hij een sublieme ingeving: mooie producten bakken op evenementen en op de winkelvloer bij o.a. Landwinkels en thuisbakkers inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. Samen genieten van verse producten.

Bekijk de website

Van Gisteren Drankmakers

Van Gisteren Drankmakers - Heerlijk & eerlijk

De toekomst van Lekkere drankjes komt Van Gisteren... Echte Achterhoekse appelcider en appelsap.

2 blije gasten hadden onafhankelijk besloten dat “werken voor baas” niet meer zo veel plezier gaf als het ooit deed.

Toen Ben op een zomerse dag appels aan het persen was en Bart kwam helpen begon de zaak langzaam te ontsporen…. Zoals dit bij mannen meestal gaat, moet het als snel groter, beter, zwaarder… En hadden ze binnen de kortste keren de eerste honderden liters appelsap geperst.

Maar wie drinkt er zoveel appelsap? Dus: cider werd het! Na veel “wetenschap” !? werd het steeds een stukje beter, totdat we begin 2019 een mooi fris eindproduct hadden gemaakt van enkel Nederlandse handappel rassen.

Alleen appels en gist zijn nodig voor een mooie droge en frisse cider, met een klein bittertje in de afdronk! Misschien moet je het gewoon proeven…

Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink - Heerlijk & eerlijk

Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Als overbuurman en Naober ontbreekt Kaasboerderij Weenink natuurlijk niet. Met een mooie selectie van producten uit het brede assortiment, waarbij de eigengemaakte, speciale kazen de boventoon voeren, presenteert dit actieve en ondernemende bedrijf zich aan het Naoberpubliek. Als u op zaterdag de straat oversteekt kunt u de prachtige winkel bekijken. Kinderen mogen tussen de dieren doorlopen en lekker knuffelen met onze kalfjes, konijnen en pony’s. Ook leer je op een “kunstkoe” hoe koeien met de hand gemolken worden.

Bekijk de website

Dinkelstroom

Dinkelstroom - Heerlijk & eerlijk

Veldweg 2, 7591 NT Denekamp

Ambachtelijke visrokerij, welke zich met een grote sfeervolle eigen stand met visnetten en mooie truck presenteert. Volle beleving en heerlijk genieten van diverse soorten vis. 

Bekijk de website

IJsselbIJ

IJsselbIJ - Heerlijk & eerlijk

Heerlijke honing proeven en alle ins-en-outs rondom het houden van bijen en het produceren van honing. Annette Linnartz verteld u graag van alles over haar passie. 

Bekijk de website

La Dolce Barista

La Dolce Barista - Heerlijk & eerlijk

Else Mauhsstraat 121, 7558 RJ Hengelo

Koffie op locatie verzorgen – dat is wat La Dolce Barista al sinds 2010 doet. Bij u thuis, op een privéfeestje, op een (bedrijfs)receptie of een beurs. Overal ervaren mensen de mooie koffiebelevenis ooit. Met hun ludieke en rijk uitgeruste Piaggio driewieler of Koffie-Eend hebt u een unieke koffiebeleving op elke locatie. In de Piaggio treft u professionele koffieapparatuur gemonteerd. Een lust voor het oog én voor de mond, dankzij het ambachtelijk vakmanschap van deze koffiemakers!

Bekijk de website

Gebakhuus

Gebakhuus - Heerlijk & eerlijk

In het Gebakhuus gelegen aan de Peppeldijk 1a in de Kring van Dorth kunt u op reservering genieten van een heerlijke High Tea. Als het mooi weer is, kunt er voor kiezen de High Tea te nuttigen op het terras met landelijk uitzicht of in het gezellige ingerichte Gebakhuus.
Graag willen zij die gezelligheid voortzetten op de Naoberdagen en kijken wij hier enorm naar uit! 

Bekijk de website

Zuster Evie / De Hippe Keuken

Zuster Evie / De Hippe Keuken - Heerlijk & eerlijk

AMBACHTELIJKE foodproducten met een vleugje inspiratie !
Gemaakt op de manier zoals oma dat vroeger ook deed maar met inachtneming van de hygiëne eisen van nu. Het originele recept, met een moderne twist.

De eerste oude ambachtstechniek die Zuster Evie toepast is het hangop maken. Gemaakt zoals vroeger maar ook helemaal van nu is ons assortiment Hemelse Hangop! Ambachtelijk bereide hangop die rustig heeft gehangen in een kaasdoek en alleen is gezoet met echte vanille. Elke week een andere smaak saus en topping en voorzien van inspiratie in de vorm van een mooie quote!

De tweede ambachtstechniek die Zuster Evie toepast is die van het inmaken. Voor de intrede van de diepvries in de jaren 80, was inmaken de manier van voedsel bewaren. Pure smaken, zonder conserveringsmiddelen. Op basis van deze oude technieken maakt Zuster Evie nu een assortiment Puike Potten: leuke foodcadeaus gebaseerd op de oude inmaaktechnieken, met een aparte twist zoals onze speciale appelmoesen!
Bekijk de website

Brandhof Bijzonder Brood

Brandhof Bijzonder Brood - Heerlijk & eerlijk

Met een mobiele houtgestookte oven bakt Brandhof Bijzonder Brood het lekkerste verse brood voor u op een ambachtelijke manier, net als vroeger. De heerlijke geur van versgebakken brood uit houtgestookte ovens en de uitstraling van hun kraam maken het kopen van één van hun broden tot een ware beleving!

Bekijk de website

Jerom's delicate snoeperijen

Jerom's delicate snoeperijen - Heerlijk & eerlijk

Het begon allemaal met Jerom’s Karamelsaus. Deze saus maken wij, Jeroen en Karen, vanaf 2013. In den beginne maakten wij de saus alleen om te serveren op de crêpes en warme wafels in onze mobiele crêperie. Onze gasten waren zo enthousiast over Jerom’s Karamel-sauzen, dat we snel besloten om de sauzen te verpakken en los te verkopen. En wederom met succes. Naast de Karamelsaus wordt karamelstroop gemaakt op basis van verse vruchtensap. Jerom maakt delicate noga onder andere van Achterhoekse biologische hazelnoten en Achterhoeks fruit.

Klik hier voor de website

Veluwse Streekproducten

Veluwse Streekproducten - Heerlijk & eerlijk

De heerlijke, authentieke en rijke smaak van onze Veluwse streekproducten vindt zijn oorsprong in de uitgestrekte bos- en heidegebieden waar je de dieren in alle rust ziet grazen en de planten nog niet worden gestoord in hun groei. Daar ademt nog de sfeer van aandacht, duurzaamheid en kwaliteit.
U vindt dat ook terug in onze producten: ze zijn lekkerder, groener en mooier. En vooral éérlijker. Daar zijn we trots op!
Ook zin gekregen in onze smakelijke streekproducten? Kom da naar de Naoberdagen!

Bekijk de website

Roost Buiten Koken / The Old Com

Roost Buiten Koken / The Old Com - Heerlijk & eerlijk

Roost Buiten Koken heeft een enorm groot assortiment op het gebied van buiten koken. Barbecues van de merken Bull, Grandhall, Crossray+, Monolith, Bastard, Buschbeck & Klauwe kunt u vinden bij ons in de shop en op de website natuurlijk. Daarnaast verschillende gietijzeren pannen en kooktoestellen van het merk Camp Chef, verschillende Terrasverwarmers van HEATSTRIP en het ultieme grillrooster van GrillGrate! Daarnaast hebben wij nieuw in ons assortiment: Grate Goods sauzen, Xapron leren schorten, Tom Cococha kolen en Gacoli verlichting. Daarnaast ook veel accessoires te verkrijgen, oftewel alles op het gebied van buiten koken.

Onder ons label NextBest vindt u zeer scherpe aanbiedingen. Stuk voor stuk prima producten, 100% getest maar met een krasje of verpakkingsbeschadiging. Ook hebben wij een uitgebreid aanbod aan accessoires beschikbaar. Bezoek onze nieuwe winkel aan de Tolstraat 17 in Haaksbergen. Hier kunnen we u deskundig adviseren. Wilt u liever online bestellen, kijk dan op onze webshop: www.roost-buitenkoken.nl

Op de Naoberdagen kunt u genieten van live cooking door chefkok Eric van Det.

Van Bommel

Van Bommel - Heerlijk & eerlijk

Van Bommel Beef is een vleesveebedrijf dat in de landelijk omgeving van de Achterhoek gerund wordt door de familie van Bommel. Dit bijzondere bedrijf is gespecialiseerd in het houden van uniek vleesvee en de productie van superieure rundvleescroquetten en- bitterballen van puur, eerlijk rundvlees.

Het vlees is afkomstig van de Limousin runderen die de familie houdt op haar bedrijf. Het vlees van het Limousin rund staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Het Limousin ras kenmerkt zich door zijn fijn vezelige en magere kwaliteitsvlees; bron van de exclusieve smaak beleving.
Bekijk Bekijk de website

De Kookmuts

De Kookmuts - Heerlijk & eerlijk

Ik ben Els ter Burg, en woon met m’n man Hans op de grens van de Haart en Miste, midden tussen Aalten en Winterswijk.
Koken en bakken zijn grote hobby’s van me en ik was vaak met m’n kinderen en later oppaskinderen in de keuken te vinden. Lekker koekjes bakken, toetjes maken, iedereen vindt dat altijd leuk om te doen. Vandaar dat het idee om dit iets professioneler aan te pakken al gauw geboren was. En dan de naam: De Kookmuts.

kinderactiviteiten | workshops | kookfeestjes | kookles
En daarnaast verkopen we ook onze eigen natuurlijke bakmixen!

Bekijk de website

Betula Kruiden

Betula Kruiden - Heerlijk & eerlijk

Voor veel voorkomende ongemakken zoals wondjes, insectenbeten, blauwe plekken of kloven, maak ik handige en werkzame producten op basis van heilzame planten uit eigen tuin. Kruidenmiddelen gebaseerd op eeuwenoude traditie.

Alle producten van Betula Kruiden zijn van de grond tot in het potje zelf gemaakt!

Meer weten? kom een cursus of doe-les volgen!

Bekijk de website

Alie & Ko IJs

Alie & Ko IJs - Heerlijk & eerlijk

Alie & Ko: echt Achterhoeks ijs waar je een goed gevoel van krijgt!

De Timp Evenementenservice uit Zieuwent en IJsboerderij De Steenoven uit Hummelo slaan vanaf dit voorjaar de handen ineen. Met Alie & Ko brengen zij een nieuw merk op de markt: eerlijk Achterhoeks ijs voor evenementen door heel Nederland. Alie & Ko staat niet alleen voor een unieke Achterhoekse samenwerking, maar vooral ook voor een ijsje dat zo dicht mogelijk bij de natuur blijft. Dat zie je terug in de werkwijze: “Ronald maakt op een zo natuurlijk mogelijke wijze ijs van de melk van Achterhoekse koeien, die zoveel mogelijk in de wei lopen. 

www.alieenko.nl.

De Scholte

De Scholte - Heerlijk & eerlijk

Bloemenboerderij "de Scholte". Zorgboerderij maar ook worden in het achterhuis van de boerderij, “de Delle”, lessen en workshops gegeven. Dit is gelijk ook onze boerderij winkel. De sfeer van de delle past goed bij alle bloemwerk en arrangementen die we maken. Hier zijn ook allerlei kadoartikelen te koop.
Om de boerderij is een tuin van ongeveer 1ha. Deze tuin is ook een zelfpluktuin. Hierin kweken we allerlei soorten éénjarige en vaste planten voor eigen gebruik en om te drogen.

Op de Naoberdagen komt boerderij de Scholte o.a. met bloemwerken en eigengemaakte jam.

Voor de website, klik hier.

Kookconsulent Inge

Kookconsulent Inge - Heerlijk & eerlijk

Ik ben Inge Witjes en koken is een hobby die uitgegroeid is tot mijn werk. In koken kan ik mijn creativiteit kwijt. Elke keer weer iets nieuws proberen en jezelf blijven ontwikkelen, dat vind ik leuk! Jong en oud kunnen meedoen aan de kookworkshops waardoor het zeer afwisselend is en ik dit met veel enthousiasme doe. 

Ik maak vooral gebruik van lokale producten en kook graag met makkelijke recepten. Daardoor is het toegankelijk voor iedereen.

Het Kruidenhuisje

Het Kruidenhuisje - Heerlijk & eerlijk

Kent u het kruidenhuisje al? Voor heerlijk gerookte knoflook en zwarte gefermenteerde knoflook.

Slagerij de Schelfer

Slagerij de Schelfer - Heerlijk & eerlijk

Onze filosofie is lekker, puur en eerlijk. Lekker vanwege de authentieke smaak, puur vanwege het weglaten van alles wat niet in vlees thuishoort en eerlijk vanwege de prijsstelling.

Slagerij De Schelfer is een slagerij die op hobbymatige wijze met veel kennis en vakmanschap verduurzaamde vleesproducten maakt. De delicatessen worden door Bert en Ans, de vennoten in VOF De Schelfer verwaard voor markten, Horeca en speciaalzaken. Op boerderij De Prikke, waar we sinds 2016 wonen, bouwden we een kleine slagerij en verwaarden we vlees. In 2015 hebben we afscheid genomen van de winkel, van ons vers-assortiment en van Boerderij De Schelfer.

http://deschelfer.nl/

Ontmoet de dames van de Kokkepot

Ontmoet de dames van de Kokkepot - Heerlijk & eerlijk

Ontmoet de dames van de Kokkepot, Coco Oltra en Esther de Raat. Zij delen hun lekkerste recepten met u. Doe inspiratie op voor in de keuken en maak kennis!

Coco en Esther vindt u bij het Naoberpodium.

Boerderij de Stegge

Boerderij de Stegge - Heerlijk & eerlijk

Op boerderij de Stegge in Winterswijk worden runderen van het Franse dubbeldoelras Montbéliarde gehouden. Het vlees van de melkkoeien en stieren wordt ingevroren en in gedroogde vorm verkocht, zoals zelfgemaakte biltong, yerky, droge runderworst en naegelholt. Ook boerderij de Stegge is te vinden op de Naoberdagen.
Boerderij de Stegge

Prince Pie

Prince Pie - Heerlijk & eerlijk

Prince Pie - het lekkerste product van Nederlandse bodem

Léon van de Poll gaat nu al geruime tijd door het leven als Prince Pie, onder welke naam hij iedere week  vers gevulde Engelse pies produceert. Met dat product bereikte hij de finale van de Smaak van NL en dus kan het zomaar zijn dat ‘het lekkerste product van Nederlandse bodem’ uit Oene komt.

,,Het was eigenlijk een impulsieve actie om aan die wedstrijd mee te doen”, zegt Van de Poll. ,,Ik had geen benul dat het zo zou aanslaan.” De impact in het culinaire wereldje is groot, heeft hij gemerkt. ,,Maar gek genoeg is de wedstrijd onder consumenten weinig bekend.” Daar wil hij graag verandering in brengen.

https://www.princepie.nl/

Raw Milk Company

Raw Milk Company - Heerlijk & eerlijk

In de Lutte aan de Beuningerstraat 12, staat een klein melkfabriekje waar rauwmelkse gefermenteerde zuivel wordt gemaakt. De melk komt van twee biologische melkveebedrijven uit het mooie Twente: het Landgoed Hengelman van Fam. Elderink uit De Lutte en het Landgoed Singraven van de Mts. Koekoek-Nijhof uit Denekamp. De melk wordt meteen nadat de koeien gemolken zijn verwerkt tot kefir, yoghurt, hangop en jus de lait. De melk wordt niet gepasteuriseerd, gesteriliseerd of gehomogeniseerd, maar in plaats daarvan 24 uur gefermenteerd om een optimaal veilig product te krijgen. De melk behoudt zo al zijn goede eigenschappen en voedingstoffen. De koeien krijgen geen tarwe, mais soja of zonnebloem, maar voornamelijk gras, luzernebrok, hooi en gerst. Hierdoor ontstaat er een gunstige verhouding van omega vetzuren in de melk die ontstekingsremmend werkt.

Aangezien onze probiotische zuivel bijdraagt aan een gezonde darmflora , wordt het immuunsysteem ondersteund. Hierdoor worden mensen minder gevoelig voor ziekten. 
Tijdens de Naoberdagen kunt u onze zuivel ook komen proeven en kopen. https://www.rawmilkcompany.nl/

Culibes

Culibes - Heerlijk & eerlijk

Culibes laat je genieten van heerlijke producten van vlierbessen en vlierbloesems. De ambachtelijke streekeigen producten zijn altijd verkrijgbaar op de belangrijkste maandelijkse streekmarkt van Twente (in Delden), evenals op minder regelmatige of eenmalige markten. Een flink aantal winkels, ook steeds meer buiten Twente, levert een breed assortiment Culibes producten of een aantal specifieke producten.

https://www.culibes.nl

Bauke Bossink lamsvlees

Bauke Bossink lamsvlees - Heerlijk & eerlijk

Lamsvlees van eigen boerderij. Bij ons op het bedrijf worden de lammeren geboren en gehouden op een zo natuurlijk mogelijke manier en vrij van antibiotica. Daarnaast maken wij zelf lekkere producten van onze lammeren. Hierdoor hebben wij de gehele keten in eigen beheer en weten wij wat er in zit. In de bewerkte producten zoals worsten gebruiken wij OGAF Kruiden. Dat zijn kruiden zonder glutten, allergenen en schadelijke E nummers.
https://www.lamsvleesbossink.nl/

Twentefruit

Twentefruit - Heerlijk & eerlijk

TwenteFruit! Wouter Krabbe is samen met zijn ouders in 2016 begonnen met het kweken van zachtfruit, in het bijzonder met frambozen, bramen en blauwe bessen. Stuk voor stuk vitaminebommetjes welke ook nog eens vol zitten met antioxidanten, oftewel ontzettend gezond!

We zijn klein begonnen met een stukje land van 20 bij 20 meter. Hierop hebben we eerst een aantal verschillende rassen uitgeprobeerd om te zien welke voor ons het lekkerste en mooiste fruit konden produceren. Na deze proef met maar liefst 10 verschillende rassen framboos en 3 verschillende rassen braam zijn we in 2018 begonnen met het aanplanten van 1 hectare (1,5 voetbalveld) land. Toen hebben we ook besloten om blauwe bessen als extra fruitsoort erbij te zetten.

Al onze planten staan in potten wat het voor ons mogelijk maakt om de planten precies het water en de voeding te geven die het op dat moment nodig heeft. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat jij het lekkerste en mooiste fruit krijgt die jij verdient.

http://twentefruit.nl

De Rheezer kamer

De Rheezer kamer - Heerlijk & eerlijk

In het hart van ons terrein bij het Naober podium staat de Rheezer Kamer. Onder de spantent kunt u lekker zitten en genieten van een heerlijke bak koffie van de Piaggo koffiebar. Uit pure liefhebberij voor goede koffie, hebben ze een authentieke Italiaanse Piaggio omgebouwd tot een mobiele koffiebar. Hierbij staat de ‘echte koffiebeleving’ voorop. 

Ons ideaal is dat mensen weer de straat op gaan om te genieten van – op traditionele Italiaanse wijze bereide espresso/cappucino – en zo de gelegenheid hebben om nieuwe mensen te ontmoeten. 

https://derheezerkamer.nl/

Van Bruggen Thee

Van Bruggen Thee - Heerlijk & eerlijk

Wij van VanBruggenThee.nl maken heerlijke en eerlijke producten bereikbaar voor consumenten.

We zijn een jonge, dynamische onderneming die sinds 2013 opereert op het internet. Middels een webshop bieden wij consumenten verschillende producten aan. In eerste instantie zijn we gestart met koffie en thee maar gauw werdt het assortiment flink uitgebreid. Naar gelang de vraag en aanbod zal dit assortiment regelmatig gewijzigd worden. Zo kan een product seizoensgebonden zijn of kan het zijn dat we in aanraking komen met nieuwe leveranciers.

https://www.vanbruggenthee.nl

JoJo poffertjes

JoJo poffertjes - Heerlijk & eerlijk

JoJo Poffertjes, draait altijd op iets goeds uit!

Met een authentieke oer-Hollandse kraam en een o zo vertrouwde lekkernij in een modern jasje is het bij JoJo Poffertjes altijd gezellig! Laat je verassen door een van de 10 toppings zoals appel-kaneel, warme kersen met pure chocolade of verse aardbeien met vanille saus. De poffertjes worden verantwoord gebakken op basis van vezelrijk boekweit, melk en eieren.

Met onze kramen hebben we reeds poffertjes gebakken op vele feesten, foodtruck festivals, weekmarkten en zelfs de MTV awards! https://www.jojopoffertjes.nl/

Harrie Arendsen

Harrie Arendsen - Er-op-uit

De Vente 1,  Ruurlo | Transportweg 23, Doetinchem | Celsiusstraat 7, Zevenaar | Steenzoutweg 10, Hengelo (ov) | Twentepoort West 9, Almelo 

Aandacht voor de mens, kwaliteit en milieu staat in ons familiebedrijf al meer dan 45 jaar hoog op de agenda. Harrie Arendsen is vaak uitgeroepen tot de beste Volvo-dealer van Nederland! Harrie Arendsen is tevens sponsor van de Naoberdagen.

Bekijk de website

Camping Slotboom

Camping Slotboom - Er-op-uit

Haartseweg 23, 7121 KZ Aalten

De mini-camping ligt op een afgescheiden deel bij de boerderij. Het terrein bestaat uit grasland, omgeven en beschut door houtwallen en struikgewassen. Vanaf de openbare weg (Haartseweg) rijdt u over een mooie door eiken gesierde oprijlaan naar de boerderij. Uw blik valt dan direct op de prachtige tuin. Veel groen, bomen, struiken etc. Kort voor de boerderij kunt u links een pad in en komt u op het kampeerterrein.

Bekijk de website

Fietsgigant

Fietsgigant - Er-op-uit

Hét Experience Center, Geesterenseweg 22, 7671 PB Vriezenveen

Tegenwoordig kunt u uw fiets op internet uitzoeken, bestellen en thuis ontvangen.
Dit is bij ons ook mogelijk. Maar twijfelt u tussen een paar modellen? Dan kunt u in ons Experience Center uw fiets naar keuze uitproberen. U kunt onder het genot van een kop koffie rustig alle fietsen in u opnemen en natuurlijk elke fiets gaan beleven door er een eind mee te gaan fietsen. Bij Fietsgigant vinden wij het belangrijk dat u een goed gevoel hebt bij uw E-bike en nemen daarvoor ook graag de tijd. Hebt u eenmaal een keuze gemaakt en is uw oog gevallen op 1 van onze E-bikes? Dan zorgen wij dat uw fiets compleet afgemonteerd bij u thuis wordt bezorgd.

Meer informatie: http://www.fietsgigant.com/

ABS Carexpert

ABS Carexpert - Er-op-uit

Verlengde Oosterdiep Oostzijde 71, Barger Compascuum

U kunt bij ons terecht voor verkoop en onderhoud van alle merken personen auto’s, bedrijfswagens, campers, caravans, aanhangwagens en elektrische en benzine scooters van onder andere het merk Emco en Nimoto (en voor onderhoud en reparatie ook Novox en eeeeFun). Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn op gebied van financiering, verzekeringen, wagenparkbeheer, lease en mobiliteit service.

Voor meer informatie CarXpert ABS

Stichting Rustpunten

Stichting Rustpunten - Er-op-uit

Missie: Op bestaande erven, langs routestructuren in het buitengebied, aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen waar deze niet aanwezig zijn en deze in stand houden. 

Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een -uit inlands hout vervaardigse- robuuste picknickset en een typisch boomstam-fietsrek een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage. Ook kan van het toilet gebruik gemaakt worden. Rustpunten zijn een initiatief van Heemskerk Advies- en Ontwikkelingsbureau en neergelegd in Stichting Rustpunt. Meestal zijn Rustpunten ingericht bij bebouwing (een boerderij of ‘landhuis’) en bieden ze de recreant een plek om even op adem te komen, een kopje koffie te drinken en eventueel een elektrische fiets op te laden. In heel Overijssel, Gelderland, Groningen, Utrecht, Friesland, Drenthe (nieuw vanaf 2018), Laag Holland en West-Friesland (NH) zijn inmiddels bijna 600 Rustpunten actief. 

Toerisme Oost Gelre

Toerisme Oost Gelre - Er-op-uit

De gemeente Oost Gelre kent een afwisselend buitengebied. Naast het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap telt de gemeente tal van natuurgebiedjes. Verder kent het platteland veel jong ontginningslandschap, met rechte wegen, kavels en beken, maar ook tal van landelijk gelegen weggetjes, fietspaden en wandelpaden. Het landschap leent zich dan ook prima voor auto-, fiets-, skeeler- en wandeltochten.

Op de Naoberdagen kunt u live kennismaken met een aantal pareltjes;
Leemland Groenlo
Grolse wanten
Landschapskudde Oost Achterhoek
Vragenderveen
Bloemencorso Lichtenvoorde
VVV

Leemland Groenlo

Leemland Groenlo - Er-op-uit

Recreatiezaal, speelweide, dieren, workshops, kinderfeestjes, familie- en buurtfeesten, inloopactiviteiten, teambuilding, verkoop streekproducten.
Leemland nodigt u van harte uit om heerlijk en ontspannen te komen genieten. In een omgeving die wordt gekenmerkt door voormalige leemwinningsgebieden, weide-, bos en beeklandschappen is het heerlijk vertoeven.

Gaat een workshop houtbranden verzorgen op het ErOpUit plein, bij de gemeente Oost Gelre. 

Landschapskudde Oost Achterhoek

Landschapskudde Oost Achterhoek - Er-op-uit

Landschapskudde Oost-Achterhoek bestaat momenteel uit twee kuddes die ongeveer 700 vrouwelijke schapen, oftewel ooien, telt. In de tweede helft van de winter en het vroege voorjaar worden honderd tot enkele honderden lammeren geboren. Rond april gaan ze mee op pad.

Roelof Kuipers is de herder van de twee schaapskuddes in de Oost-Achterhoek. Roelof is vanaf 2006 fulltime herder en heeft in het verleden in de bouw gewerkt. Schapen waren zijn grote hobby en daar heeft hij dus z’n werk van gemaakt.

Roelof werkt met twee type honden, de zogenaamde Altdeutsche Hütehund en de wat meer bekendere Border Collie. De Hütehund wordt gebruikt om te hoeden en de Border Collie is geschikter voor het drijfwerk.

Vragenderveen

Vragenderveen - Er-op-uit

Drie kilometer ten oosten van het Achterhoekse kerkdorp Vragender, tussen Lichtenvoorde en Winterswijk, ligt een uniek hoogveengebied. Hoogveen dat nog leeft. Het groeit aan. In Nederland is er nog geen honderd hectare levend hoogveen meer over. 
Het Vragenderveen, dat onderdeel uitmaakt van het Korenburgerveen is 110 hectare groot De Stichting Marke Vragender Veen heeft daarvan 40 hectare in eigendom en 10 hectare, die eigendom is van andere particulieren, in beheer. Rond het veen ligt een bufferzone die het eigenlijke veen moet beschermen tegen de instroom van voedselrijk water, dat schadelijk is. Het gebied wordt al bijna zestig jaar met succes beheerd door de Stichting Marke Vragender Veen, de oudste agrarische natuurbeschermingsorganisatie in Nederland. Natuurliefhebbers die een kijkje willen komen nemen kunnen zich aanmelden voor een excursie. https://www.vragenderveen.nl

Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde - Er-op-uit

Al 90 jaar weten Lichtenvoordenaren u jaarlijks te verrassen met hun prachtige corsowagens. Steeds weer raken bezoekers onder de indruk van uniek gekozen vormgeving, harmonieus kleurgebruik, overweldigende beweging en treffende muziek en figuratie.
In 2017 en 2015 zijn Lichtenvoordse corsowagens zelfs uitgeroepen tot de mooiste van Nederland.

https://bloemencorso.com

Schaap & Co

Schaap & Co - Hebbedingen

Schaap & Co houden van heerlijke zachte schapenvachten: lekker comfortabel voor mens en dier en een aanwinst voor je interieur. Of dat nu binnen of buiten is. Schaap & co levert schapenvachten van formaat, in verschillende natuurlijke kleuren.
Daar zijn ze mee gestart als hobby en inmiddels is het assortiment uitgebreid met kleden, voor op de bank of voor de bank, kussens in verschillende formaten en heerlijk warme pantoffels en wanten.

Bekijk de website

Toffe Tassen

Toffe Tassen - Hebbedingen

Vind jij ook dat de meeste tassen vandaag allemaal op elkaar lijken?

Wij wel en daarom zijn wij, Leandra en mijn moeder Mientje, begonnen met het zelf maken van unieke tassen. Hiervoor gebruiken wij vooral gebruikte spijkerstof en vrolijke printstoffen. Ook maken wij tassen van gebruikt (faux)leder van b.v. stoelen en banken.

Wij staan bekend om onze lus-tasjes die veelal gebruikt worden in de thuiszorg, maar tevens super handig zijn voor festivalbezoek of op vakantie. Dit tasje wordt aan de lussen van de broek gehangen zodat de handen vrij en de waardevolle spullen veilig zijn.
https://toffetassenxl.nl/
 

Landhuis Living

Landhuis Living - Hebbedingen

D.J. Bunschotenstraat 14, 7471 CZ Goor

Landhuisliving gevestigd in het historische hart van de Twentsche Stoombleekerij met de authentieke elementen van weleer, gespecialiseerd in woon- en lifestyle Een sfeervolle woonwinkel met een diversiteit aan originele basic landelijke woonaccessoires, meubelen, ambachtelijke streekproducten (streekpakket.nl) en verzorgings- en fashionartikelen van bekende leuk & stoere merken.

Bekijk de website

Hippers

Hippers - Hebbedingen

Bij Hippers.nl kun je de meest hippe,en originele heuptasjes vinden en bestellen! De originele Hippers kenmerken zich door de unieke manier van bevestigen: dankzij de sterke haken, kun je de Hipper eenvoudig vasthaken aan iedere broek, of kledingstuk waar maar riemlussen aan zitten! Op deze manier heb je altijd je geld, sleutels, pasjes, sigaretten, mobieltje etc. bij de hand, zonder dat deze 'uit je broekzak puilen'! De Hipper draag je waar je ook gaat. Omdat hij zo soepel op je heup valt, hangt hij nooit in de weg...

Kijk op de website

Groot Jebbink

Groot Jebbink - Hebbedingen

Dorpsstraat 57, 7261AV RUURLO

Raak geïnspireerd door onze nieuwe BrYnxz collectie, tuin- en perkplanten en decoraties voor binnen- en buiten. We hebben diverse aanbiedingen in terras en tuinplanten. Ons team staat op professionele wijze voor u klaar met al uw vragen, wensen en maken natuurlijk voor u een op maat gemaakt boeket, bloemstuk of desgewenst.

Bekijk de website

Kekkedinge

Kekkedinge - Hebbedingen

Haareweg 83A, 7009 EB Doetinchem

Opgegroeid met een passie voor wonen en woonaccessoires is Marina Ebbers in 2013 begonnen met 'Kekkedingen: een winkel op wielen'. Met de keet vol prachtige en stoere woonspullen trekt Kekkedingen langs fairs en markten. Daarnaast hebben zij ook een webshop en sinds 2016 een winkel waar alle woonitems mooi tot hun recht komen. 

Bekijk de website

Mongo

Mongo - Hebbedingen

Aalsvoort 2, 7241 MA Lochem

MGO Leisure Wear is nog een écht Nederlands familiebedrijf en hét Casual Outdoor merk dat past bij mensen die houden van kwaliteit en zich verbonden voelen met de natuur en het buitenleven.

Bekijk de website

Kieveen

Kieveen - Hebbedingen

Hoofdweg 92, 7371 AK, Loenen (Gld)

In de oude coöperatie in het pittoreske Loenen is Kieveen gevestigd. Bij ons kan je van alles vinden. Meubelen, verlichting, woonaccessoires, vloerkleden, kleding,koffie en John's Brocante. De perfecte locatie voor een dagje life-style shoppen.

Op onze pagina is van alles te vinden over lifestyle. De evenementen die we organiseren, tips en tricks om je interieur mee op te leuken. Ook laten we regelmatig producten zien die we nieuw hebben binnen gekregen. Kijk op www.kieveen.nl voor actuele openingstijden.
 

Naaistudio Gaanderen

Naaistudio Gaanderen - Hebbedingen

Frans Bultstraat 5, 7011 BA Gaanderen

Janita heeft het altijd leuk gevonden om kleding te maken en geeft daarnaast ook naailessen. Met o.a. leuke theemutsen om uw thee lang warm te houden, creatieve broodmutsen en handige pannenmutsen is ze te vinden op het Hebbedingen-plein! 

Bekijk de website

 

Rita's Warmtezak

Rita's Warmtezak - Hebbedingen

Sinds december 1995 maakt Rita al warmtezakken. Heerlijk voor in de winter, om in de nek te leggen of om de voeten warm te houden in bed. De warmtezakken zijn in verschillende patronen en maten verkrijgbaar. De zakken zijn gevuld met tarwe en zijn gemakkelijk op te warmen in de magnetron. Benieuwd? Kom dan kijken naar Rita's Warmtezakken op de Naoberdagen! 

Bekijk de website

Zeiler

Zeiler - Hebbedingen

Zeiler in Lichtenvoorde staat al in de boeken sinds 1893, toen als smederij en hoefslagerij. Door de jaren heen heeft Zeiler een gehele transformatie doorstaan en met veel vakmanschap en aandacht is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is. Tegenwoordig vooral gericht op tafelen, koken en cadeaus staan zij met hun producten op de Naoberdagen. Bekijk de website

Knooidoekjes

Knooidoekjes - Hebbedingen

Knooidoekjes maakt verschillende slabbertjes, doekjes, rompertjes, shirtjes, gastendoekjes en nog veel meer. Met haar prachtig versierde en persoonlijke doekjes is Ineke te zien op het Hebbedingen-plein! 

Bekijk de website

Hip van Jip

Hip van Jip - Hebbedingen

Is een Creatieve duizendpoot met een uiteenlopend assortiment aan handgemaakte woon/kinderkamer decoraties. Alles wordt vanaf de basis zelf gemaakt, het zagen, schuren, bewerken, ontwerpen gebeuren allemaal in mijn schuur en atelier. Ik  werk graag met natuurlijke materiaal en dan vooral met hout. Daarnaast heb ik een eigen collectie houten en unieke schudkaarten. Kaarten die net even anders zijn.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het maken van maak van bijzondere, persoonlijke cadeau’s op hout. Uw eigen foto, tekst, geboortekaartje, rouwkaart, of zelfs tekening van uw kind op een houten decoratie of juist op een kaartje van hout. Vrijwel alles is mogelijk. Ik werk graag met hout. Hout is natuurlijk materiaal, de structuur van het hout maakt dat ieder product uniek is. Toch heb ik ook uitspattingen naar andere materialen, wat mijn hoofd bedenkt, maken mijn handen. 

Hip van Jip is vanuit een hobby geboren en uitgegroeid tot Hip van Jip. Alles is uniek en wordt met liefde met de hand gemaakt. Geen 1 object is hetzelfde. Ik sta voor eigenheid.

www.hipvanjip.nl
info@hipvanjip.nl

De Geur van Nostalgie

De Geur van Nostalgie - Hebbedingen

De Geur van Nostalgie ontwerpt nostalgische en romantische geurzakjes met een persoonlijke tekst. In de zakjes zitten geurkorrels die door en door gedrenkt zijn in olie zodat de geur veel langer blijft hangen, minimaal 3 maanden. Tevens zijn er zakjes in opdracht te maken, denk hierbij aan bedankjes of eigen foto's.

Bekijk de website

Crea Karin

Crea Karin - Hebbedingen

Grutto 14, 8103 BG Raalte

Voor een uniek en handgemaakt sieraad voor een feestje of een speciale gelegenheid bent u bij Karin Otten aan het goede adres. Door stukken glas in de oven in een vorm samen te laten smelten komen er unieke en prachtige resultaten uit. Met de brede collectie van o.a. kettingen, ringen, oorbellen en armbanden staat ze op fairs en markten om andere mensen er ook blij mee te maken. 

Bekijk de website

 

Kleine Kadoshop

Kleine Kadoshop - Hebbedingen

Kleine Kadoshop voor woon- en tuindecoraties.

Klik hier voor meer info

Uniek Ladies

Uniek Ladies - Hebbedingen

Ik ben Marina, het gezicht achter Uniek Ladies. Onze webshop heeft altijd de nieuwste items en trends op voorraad. Ik probeer altijd weer vernieuwende items op het gebied van mode en lifestyle toe te voegen. Via mijn Facebookpagina informeren ik je over de nieuwste items. Ben je nieuwsgierig naar al dat moois? Like mijn Facebookpagina of volg mij op Instagram.

Uniek Ladies | Contactpersoon: Marina Etten | www.uniekladies.nl     

Trend en Decoratie

Trend en Decoratie - Hebbedingen

Rieten manden, picknickmanden, drijfhout, vachten, teak en nog veel meer.

http://www.trendendecoratie.nl/

 

KooZaa

KooZaa - Hebbedingen

Koolzaadolie, pure Welness gevoed door het voorjaar.
Prachtige bloeiende koolzaadvelden kenmerken het voorjaar van Nederland. De hele omgeving kleurt goudgeel en ruikt heerlijk naar koolzaadbloesem. Deze heerlijke geur staat, samen met de pure olie gewonnen uit koolzaad, aan de basis van de KOOZAA verzorgingslijn. 

De kracht van koolzaadolie voor uw huid
Een goede dagelijkse verzorging is belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Koolzaad bevat van nature een hoge concentratie vitamine A en E en waardevolle antioxidanten, die de huid beschermen en op natuurlijke wijze verzorgt.

De olie is niet geraffineerd, de kernen worden geschild en geperst, waarna er een goudgele olie wordt gewonnen. Door dit procedé worden de goede basiseigenschappen en de aroma's optimaal behouden en ontstaat er een hoogwaardige koolzaadolie die basis vormt voor de verzorgingsproducten van KOOZAA.

Meer informatie: KooZaa

Celina Mode

Celina Mode - Hebbedingen

Mooie betaalbare damesmode. Celina Mode staat met de nieuwste collectie op de Naoberdagen.

De Postkamer bloembinderij

De Postkamer bloembinderij - Hebbedingen

Bloembinderij De Postkamer is een geheel eigentijdse bloemenzaak aan de Grotestraat 22 in Markelo. Wij hebben een ruime keuze aan boeketten, bloemen en sfeerartikelen. U bent van harte welkom in onze prachtige winkel!

Klik hier voor de website van Bloembinderij De Postkamer

Martin Grevers - Protos

Martin Grevers - Protos - Hebbedingen

Het vogelnestkastje, speciaal ontwikkeld om naadloos aan te sluiten op de ronde vorm van de boom. Dit heeft als groot voordeel dat de bevestiging veel stabieler is als bij het traditionele, vaak vierkante nestkastje.
Daarnaast is het uniek van vormgeving en heeft een inventief schoonmaak- en inspectieluikje, bij mijn weten is dit het eerste nestkastje dat op deze wijze is ontworpen. Het nestkastje is gebouwd van hoogwaardig berkentriplex met  FSC-keur en behandeld met lijnolie, voor een lange levensduur. Het dakje, achterkant en bodem is voorzien van een watervaste bitumen dakcoating. De nestkastjes worden in beperkte oplage, in hoge kwaliteit, met vakmanschap gemaakt.

Klik hier voor de website.

De Scholte

De Scholte - Hebbedingen

Bloemenboerderij "de Scholte". Zorgboerderij maar ook worden in het achterhuis van de boerderij, “de Delle”, lessen en workshops gegeven. Dit is gelijk ook onze boerderij winkel. De sfeer van de delle past goed bij alle bloemwerk en arrangementen die we maken. Hier zijn ook allerlei kadoartikelen te koop.
Om de boerderij is een tuin van ongeveer 1ha. Deze tuin is ook een zelfpluktuin. Hierin kweken we allerlei soorten éénjarige en vaste planten voor eigen gebruik en om te drogen.

Op de Naoberdagen komt boerderij de Scholte o.a. met bloemwerken en eigengemaakte jam.

Voor de website, klik hier.

Lekker Leuk

Lekker Leuk - Hebbedingen

Weversplein 5, 7471 VS Goor

LekkerLeuk in Goor is het adres in de Hof van Twente als je op zoek bent naar heerlijke bonbons, een ambachtelijke vlaai van Limburgia en nog veel meer. Hier kun je eens gezellig bijkletsen onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee met iets lekkers erbij. 
Bij LekkerLeuk zijn we altijd op zoek naar lekkere en leuke producten. Bij voorkeur ambachtelijk gemaakt en producten die niet overal verkrijgbaar zijn. Lekker voor thuis bij de koffie en leuk om te geven bij een feestje of verjaardag. 

Bekijk de website

Lekker Ding!

Lekker Ding! - Hebbedingen

Lekkerding staat voor het geven van warmte en positiviteit. Geef je LEKKERDING, dan geef je een cadeau met een mooi compliment. Geschikt om bij iedere gelegenheid te geven. Met de diverse tekstlabels is het nog leuker om je boodschap voor de ontvanger persoonlijker te maken. Of je nu 18 of 80 bent, iedereen vindt het leuk om LEKKERDING te krijgen.

Lekker ding heeft heerlijke drankjes, maar ook eau de parfum.  www.liqueurs-gifts.nl

Kom zelf proeven en ruiken op onze stand op de Naoberdagen!

 

Kdoo & Zoo

Kdoo & Zoo - Hebbedingen

Kdoo & Zoo is een klein bedrijf dat 4 jaar geleden begonnen is met sfeervolle, stoere en doorleefde woondecoraties voor binnen en buiten. Eind 2016 is Ineke begonnen om naast de woondecoraties, ook tassen en accessoires te verkopen.
Het assortiment bestaat uit mooie, trendy tassen en clutches; eigentijds, stoer en stijlvol, maar vooral draagbaar voor iedereen

Oggi-Jewels

Oggi-Jewels - Hebbedingen

Oggi is een jong nederlands sieradenbedrijf, gericht op de betere klasse sieraden. Initiator achter OGGI is Ineke Sueters. Zij ontwerpt en vervaardigd ieder item dat OGGI op de markt brengt. Met passie, gedrevenheid en oog voor zowel trends als klassieke en tijdloze elementen.

OGGI maakt uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit materialen. Glaskralen uit Italie, Tsjechie, India, China en Amerika, glas- en zoetwaterparels, uit Murano-glas met de hand in eigen atelier vervaardigde glaskralen in verbazingwekkende kleurencombinaties, nikkelvrije metaal-elementen, halfedelstenen, Swarovski kristallen en soms verzilverdeonderdelen en draad. http://www.oggi-jewels.com

Landelijk & Stoer wonen by Lots of Molly

Landelijk & Stoer wonen by Lots of Molly - Hebbedingen

Wij verkopen woonaccessoires, lampen en meubelen in een landelijk, sober en stoere stijl, U vindt bij ons een combinatie van oude en nieuwe items. Het zwaartepunt van onze collectie zijn oude gebruiksvoorwerpen uit voornamelijk India, Nepal en China. Ook ruwe, robuuste en industriële items vindt u bij ons, ze geven je interieur karakter.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, bijzondere en unieke items met een verhaal. Onze speurtochten brengen ons door het hele land en ver daarbuiten. Dit brengt ons naar plaatsen waar we nog nooit van gehoord hadden en nog leuker, in contact met mensen van allerlei pluimage.

Stoer, Sober, (Shabby)Chic, landelijk, industrieel, u vindt het bij ons. https://landelijkenstoerwonen.nl

D&S Womenswear

D&S Womenswear - Hebbedingen

D&S Women- menswear is een jong en enthousiast bedrijf met een mooi merken pakket voor hem en haar, dat steeds varieert met een wisselende collectie. Ons enthousiaste team adviseert u graag bij het zoeken naar een leuke outfit die bij u past. Ook voor accessoires kunt u bij ons terecht zoals: leren riemen, leren tassen, sjaals, kettingen, armbanden, ringen, oorbellen en horloges!!

Wij streven er naar een niveau van service te geven welke de verwachting van onze klanten zal overtreffen.

Viva-gezond

Viva-gezond - Hebbedingen

Centrum voor Preventieve Gezondheid& Wellness

Hoe kun je het beste uit jezelf halen? Welke ondersteuning kunnen je dan aanpakken? Viva-Gezond kan je helpen.

Met  Energetix Magneetsieraden, voor een betere doorbloeding, die het zelfgenezend vermogen activeren. Tevens word je magnetisch veld beter aangevuld zodat je beter in je kracht komt te staan.
http://www.viva-gezond.nl/

Liselott

Liselott - Hebbedingen

Wie zijn wij.... Wij zijn Sandra en Marlies (zussen)

Nadat we beiden ruim 25 jaar in de detailhandel hebben gewerkt zijn we toe aan een nieuwe uitdaging. Vanaf september 2017 zijn we gestart met Liselott. Onze passie voor styling en mooie producten willen we graag delen met andere mensen. In de verkoop hebben we altijd enorm veel plezier gehad in het persoonlijke contact met de klanten, vandaar dat we graag naar markten/fairs gaan om toch het persoonlijk contact te krijgen met mensen.

Op deze markten verkopen wij onze unieke gerestylde lampenkappen maar ook kunt u hier terecht voor leuke interieur ideeen, leuke sieraden of mooie sjaals en kleding.

Wilhelmina & Juul

Wilhelmina & Juul - Hebbedingen

Wilhelmina & Juul is een winkeltje met vintage servies, jaren 50 - 60 - 70 artikelen en allerlei andere leuke spulletjes er is voor iedereen wat te vinden.

Op de Naoberdagen is het heerlijk snuffelen tussen alle retro en brocante spulletjes. 

Sigarendraaister Ria Bos

Sigarendraaister Ria Bos - Ambachten

Een bijzondere belevenis voor sigarenliefhebbers! Leer de kunst van het sigarendraaien LIVE met sigarenmaakster Ria Bos op de Naoberdagen. Bekijk de fijne kneepjes van dit ambachtelijke vak en kom erachter dat een goede 'cubaanse' niet zomaar gedraaid wordt.

Stipwerk

Stipwerk - Ambachten

Staphorster Stipwerk is een speciale, unieke techniek, die wordt gebruikt om handstoffen en andere materialen te bedrukken en daardoor te versieren. Aanvankelijk gebeurde dit op stoffen die werden gebruikt voor de traditionele klederdracht van Staphorst, later ook op allerlei andere gebruiksvoorwerpen. 

Riek gaat ons op de Naoberdagen laten zien hoe de speciale en unieke techniek wordt gebruikt om handstoffen en andere materialen te bedrukken en op die manier te versieren. 

Grolse wanten

Grolse wanten - Ambachten

De Grolse wanten zijn al decennia lang een beeldbepalend gezicht op straat… in Groenlo zelf, maar middels ook ver daarbuiten. Dit ingewikkelde stukje breitechniek werd in vroegere dagen overgedragen van moeder op dochter, maar dat is niet meer. Daarom is in 2005 de Sociëteit Grolse Wanten opgericht om dit authentieke breiwerk in stand te houden.

Bijenkorf vlechten

Bijenkorf vlechten - Ambachten

De imker Arjan Faber vertelt vol passie over de bij en hoe honing ontstaat... hij laat zien hoe een bijenkorf gevlochten wordt.

Kettingzaagkunst

Kettingzaagkunst - Ambachten

Demonstratie hout carving met een kettingzaag door Ingrid de Graaff.

Rick Goud en Zilver en meer

Rick Goud en Zilver en meer - Ambachten

Ik ontwerp sieraden op maat, deze worden door mij met de hand op een ambachtelijke manier vervaardigd. Naast sieraden worden door mij ook grotere voorwerpen gemaakt. Deze worden door middel van hameren vervaardigd.
Bent u op zoek naar iets speciaals, dan bent u hier aan het goede adres.  Voor u maak ik de mooiste sieraden. Een ontwerp speciaal voor u.
https://rick-goud-zilver-en-meer.jimdosite.com/

Vetweide

Vetweide - Ambachten

De Vetweide Houtbewerking, meer dan alleen hout...
Op De Vetweide worden ondermeer houten puzzelnamen, kapstokjes met naam, krukjes met naam en andere figuurzaagmodellen gemaakt. Het aantal puzzelkrukjes met naam is intussen de 1500 gepasseerd. Ze gaan de hele wereld over! 
Meer informatie: Vetweide

Greencircle

Greencircle - Ambachten

Vakmanschap, duurzaamheid en persoonlijke groei. Bij The Green Circle komen ze allemaal samen. Werken met handgereedschappen vergroot het bewustzijn en respect voor natuurlijke materialen en duurzame producten. Het creëren van een tastbaar en mooi product, onder begeleiding van toonaangevende vakmensen. Een paar dagen offline in de natuur zijn versterkt deze ervaring.
Op de Naoberdagenkunt u o.a. demonstraties zien van leerbewerking en vers houte bewerking.

https://www.thegreencircle.nl/

Ode aan het Vee

Ode aan het Vee - Ambachten

Kinderen, maar ook volwassenen, weten tegenwoordig veel te vertellen over de meest exotische dieren. Maar hoe zit het eigenlijk met de kennis over onze “eigen” boerderijdieren? Heeft een koe boventanden? Kunnen varkens goed zien? Wanneer legt een kip bruine eieren? Hoog tijd om de kennis over deze dieren te vergroten.

“Ode aan het Vee” is een informatief boek met sprekende foto’s over de 5 belangrijkste boerderijdieren van de Achterhoek; de koe, het varken, de kip, het schaap en de geit. Een boek waar je in wilt blijven kijken. Vergezeld van “weetjes” over en odes aan de dieren die niet in de standaard boeken beschreven staan.
www.odeaanhetvee.nl

Compassion - kaarten voor Haïti

Compassion - kaarten voor Haïti - Ambachten

Sinds 1968 werkt Compassion in Haïti. Momenteel nemen er 120.216 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 339 projecten. In 2003 is het Child Survival Programma gestart. Dit heeft ten doel om de meest kwetsbare (zwangere) moeders en baby’s te helpen om te overleven.

Op de Naoberdagen verkoopt Compassion kaarten waarvan de opbrengst naar Haïti gaat.

Groot Jebbink

Groot Jebbink - Tuin en erf

Dorpsstraat 57, 7261AV RUURLO

Raak geïnspireerd door onze nieuwe BrYnxz collectie, tuin- en perkplanten en decoraties voor binnen- en buiten. We hebben diverse aanbiedingen in terras en tuinplanten. Ons team staat op professionele wijze voor u klaar met al uw vragen, wensen en maken natuurlijk voor u een op maat gemaakt boeket, bloemstuk of desgewenst.

Bekijk de website

Arbor Boomspecialisten

Arbor Boomspecialisten - Tuin en erf

Sinds Arbor in 1976 het daglicht zag, staan wij bekend als "de jongens met de gele busjes". Overal in Twente en omgeving waar bomen staan, kunt u onze kenmerkende busjes zien opduiken. Ons specialisme omvat alles wat met bomen te maken heeft en onze dienstverlening beslaat een groot gedeelte van Oost-Nederland, waaronder Gelderland, Overrijsel, Drenthe en de grensgebieden met Duitsland.

Wat kunnen wij voor u doen?

  • Boomverzorging / bomen snoeien
  • Zieke bomen / stervende bomen
  • Verwijderen van bomen of boomstammen
  • Aanplanting of verplanting van bomen
  • Boomadvies (bijvoorbeeld bij overhangende bomen en takken)
  • Groeiplaatsverbetering en dieptebemesting

Bekijk de website

Bloemen scharen

Bloemen scharen - Tuin en erf

Andre ten Have zal tijdens de Naoberdagen voor u klaar staan met al uw vragen over bloemen en snoeischaren. Om u een goede kwaliteit en service te geven is het assortiment bewust klein gebleven zodat alle producten voor 100% aan de klant kan voldoen. 

Bekijk de website

Timmerbedrijf B.G. Hijink

Timmerbedrijf B.G. Hijink - Tuin en erf

Timmerbedrijf B.G. Hijink fabriceert al bijna 30 jaar tuinhuizen, overkappingen, kapschuren, garages en dierenverblijven op maat. Daar deze geheel in eigen beheer worden gefabriceerd, kan men op alle specifieke wensen van u als klant inspelen. . In overleg is binnen Timmerbedrijf B.G. Hijink “alles” mogelijk. Geen enkele tuin is namelijk hetzelfde en de huisvesting voor elk dier kan anders zijn.

Bekijk de website

Fietsgigant

Fietsgigant - Tuin en erf

Hét Experience Center, Geesterenseweg 22, 7671 PB Vriezenveen

Tegenwoordig kunt u uw fiets op internet uitzoeken, bestellen en thuis ontvangen.
Dit is bij ons ook mogelijk. Maar twijfelt u tussen een paar modellen? Dan kunt u in ons Experience Center uw fiets naar keuze uitproberen. U kunt onder het genot van een kop koffie rustig alle fietsen in u opnemen en natuurlijk elke fiets gaan beleven door er een eind mee te gaan fietsen. Bij Fietsgigant vinden wij het belangrijk dat u een goed gevoel hebt bij uw E-bike en nemen daarvoor ook graag de tijd. Hebt u eenmaal een keuze gemaakt en is uw oog gevallen op 1 van onze E-bikes? Dan zorgen wij dat uw fiets compleet afgemonteerd bij u thuis wordt bezorgd.

Meer informatie: http://www.fietsgigant.com/

ABS Carexpert

ABS Carexpert - Tuin en erf

Verlengde Oosterdiep Oostzijde 71, Barger Compascuum

U kunt bij ons terecht voor verkoop en onderhoud van alle merken personen auto’s, bedrijfswagens, campers, caravans, aanhangwagens en elektrische en benzine scooters van onder andere het merk Emco en Nimoto (en voor onderhoud en reparatie ook Novox en eeeeFun). Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn op gebied van financiering, verzekeringen, wagenparkbeheer, lease en mobiliteit service.

Voor meer informatie CarXpert ABS

De Tuinen van Geerdink

De Tuinen van Geerdink - Tuin en erf

Wie zijn De Tuinen van Geerdink?
Aandacht voor de tuin, voor groen. Samen, creatief, buitengewoon, eigenzinnig, uniek en betrokken, dat is waar De Tuinen van Geerdink al sinds zijn ontstaan meer dan 40 jaar geleden nog elke dag voor staat. Een groen familiebedrijf met een hecht team vakbekwame medewerkers waar we trots op zijn. Groene vingers in denken en doen.

Meer weten over ons team? Spreek ons op de Naoberdagen, we staan op de Tuin&Erf weide!

Agriculture of Tomorrow

Agriculture of Tomorrow - Tuin en erf

Gerhard Jannink met zijn bedrijf Agriculture of tomorrow ontwerpt en maakt geweldig tuingereedschap! Bijvoorbeeld ergonomische gereedschappen om te tuinieren en om je erf schoon te houden, zoals de prijswinnende holle schoffel. Gerhard demonstreert ze graag en geeft ook graag informatie over de invloed van de planeten op je planten.
www.agriculture-of-tomorrow.eu

Lavor

Lavor - Tuin en erf

Langwerden veevoeders is meer dan 50 jaar aktief als leverancier van veevoeders en stalstrooisels voor de agrarische sector. Deze voeders worden onder de naam Lavor verkocht aan veehouderijbedrijven, kinderboederijen, manege's, kennels en particulieren. Klik hier voor de website.

Smederij Westerhof

Smederij Westerhof - Tuin en erf

Jan en Carina Westerhof – Heideman uit Oud Avereest ontwerpen samen met Erice uit België bronzen kunstwerken, die op fairs en tuinbeurzen worden verkocht.

‘Cire perdue gieten‘ oftewel ‘de verloren wasmethode‘
Onze beelden worden gegoten volgens de cire perdue methode, oftewel de verloren wasmethode. Beelden van brons kunnen worden gemaakt door het materiaal te smelten en dan in een vorm te gieten. Het maken van een gietvorm is een ingewikkeld proces, waarvoor verschillende methodes zijn. De meest voorkomende methode van het bronsgieten is het ‘cire perdue gieten‘ oftewel ‘de verloren wasmethode‘.

Uitgeverij Hermans

Uitgeverij Hermans - Cultuur en erf

Op 1 september 2014 ging Willy Hermans van start met Uitgeverij Hermans. Hierbij heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Inmiddels rolden al meerdere uitgaven van de persen, zoals Ondertussen (Wonderlijke WK-verhalen), Ode aan de Achterhoekse Motorcross, Hugo Jaartsveld, fotograaf, De terugkeer van de boerenbruiloft, Brabantse Sprokkels en Geheime zenders in de Achterhoek.

Bekijk de website

Streekgebonden

Streekgebonden - Cultuur en erf

Streekboeken te kust en te keur op deze honderden boeken, romans en gedichtenbundels uit vrijwel het gehele verspreidingsgebied van Naober. Speciaal voor de Naoberdagen neemt Frans een aantal unieke exemplaren mee.