Exposanten

Op de speciale themapleinen tonen kwaliteitsbedrijven uit Gelderland, Overijssel en Drenthe in een sfeervolle ambiance hun prachtige hebbedingen, heerlijke streekproducten en moderne ambachten. Ook op het gebied van tuin, natuur, cultuur en vrijetijdsbesteding is er van alles te beleven.

Kijk hieronder de verschillende tabbladen welke exposanten er te vinden zijn tijdedns de Naoberdagen.

Ook exposant worden? Meer info via info@naober.nl t.a.v. Mark Oude Luttikhuis

Kijk hier wat er op de diverse themapleinen te beleven is.

 

De Timp

De Timp - Heerlijk & eerlijk

Ruurloseweg 4B, 7136 MD Zieuwent

De Timp is een organisatie welke gespecialiseerd is in food catering tijdens evenementen. Vanuit een bijzondere dubbeldekker serveren zij de bioburger en een broodje stoof uit de streek. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het heerlijke ijs van Alie & Co. 

Bekijk de website

Bakken met Niels

Bakken met Niels - Heerlijk & eerlijk

Goudplevierstraat 225, 8043 JL Zwolle

Na ruim tien jaar als accountmanager in de wereld van bak – en streekproducten gewerkt te hebben besloot Niels “zijn carrière als werknemer” aan de wilgen te hangen en werd in januari 2012 zelfstandig ondernemer. Tijdens de periode bij de Landwinkel – coöperatie bezocht Niels met veel plezier diverse opendagen, zoals appelpluk - dagen en proeverijen tijdens de Week van de Smaak. Hij stond versteld: zo veel publiek. Ter plekke kreeg hij een sublieme ingeving: mooie producten bakken op evenementen en op de winkelvloer bij o.a. Landwinkels en thuisbakkers inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. Samen genieten van verse producten.

Bekijk de website

SEKK

SEKK - Heerlijk & eerlijk

Industriestraat 50, 7482 EX Haaksbergen

Heerlijk vlees eten van dieren die een goed en natuurlijk leven hebben gehad. Dat is een mooie vorm van duurzaamheid. Hiermee proberen Huub en Kirsten Marsman hun klanten iets mee te geven wat niet alleen heerlijk smaakt en betaalbaar is, maar ook met het oog op de toekomst een blijvende verandering kan betekenen.

Bekijk hier de website

Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink - Heerlijk & eerlijk

Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Als overbuurman en Naober ontbreekt Kaasboerderij Weenink natuurlijk niet. Met een mooie selectie van producten uit het brede assortiment, waarbij de eigengemaakte, speciale kazen de boventoon voeren, presenteert dit actieve en ondernemende bedrijf zich aan het Naoberpubliek. Als u op zaterdag de straat oversteekt kunt u de prachtige winkel bekijken. Kinderen mogen tussen de dieren doorlopen en lekker knuffelen met onze kalfjes, konijnen en pony’s. Ook leer je op een “kunstkoe” hoe koeien met de hand gemolken worden.

Bekijk de website

De Heikamp

De Heikamp - Heerlijk & eerlijk

Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo

Even lekker erop uit wordt verrassend leuk bij De Heikamp. In de prachtige bossen van Ruurlo, valt hier voor jong en oud bijzonder veel te ontdekken. De allerlekkerste pannenkoeken van nederland, gebakken met graan van eigen bodem. De spannendste uitdagingen in Klimbos Achterhoek. Het mooiste vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Een avontuurlijk kabouterpad voor de kleintjes. Maar ook: sfeervolle locaties voor al uw feesten en partijen, zoals de Boerangerie en de Bosveranda. Een bezoek aan De Heikamp smaakt dus altijd naar meer!

Bekijk de website

Dinkelstroom

Dinkelstroom - Heerlijk & eerlijk

Veldweg 2, 7591 NT Denekamp

Ambachtelijke visrokerij, welke zich met een grote sfeervolle eigen stand met visnetten en mooie truck presenteert. Volle beleving en heerlijk genieten van diverse soorten vis. 

Bekijk de website

IJsselbIJ

IJsselbIJ - Heerlijk & eerlijk

Heerlijke honing proeven en alle ins-en-outs rondom het houden van bijen en het produceren van honing. Annette Linnartz verteld u graag van alles over haar passie. 

Bekijk de website

Hertenhouderij Geerligs

Hertenhouderij Geerligs - Heerlijk & eerlijk

Boerenesweg 4, 7274 GP Geesteren Gld

Voor top-kwaliteit hertenvlees bent u bij Geerligs aan het juiste adres. De herten worden op natuurlijke wijze gehouden en vertoeven bijna het hele jaar in de wei. Door alleen de jonge dieren te slachten kunnen zij een constante hoge kwaliteit garanderen.

Bekijk de website

Boer aan tafel

Boer aan tafel - Heerlijk & eerlijk

Telfordstraat 11J, Zwolle

Als eerste maken we een mooi assortiment van heerlijke, seizoensgebonden soepen & sauzen in een mooie, stoere pot. Ze zijn gemaakt van smaakvolle ingrediënten van de lokale boer en worden ambachtelijk verwerkt. We gebruiken alleen verse groenten en kruiden en goede specerijen. Zo maken we bijvoorbeeld een heerlijke warme pompoensoep met een vleugje anijs, een kruidige aardappel preisoep en mooie Zwolse mosterdsoep voor de winterse dagen. Richting de zomer gaan we je weer verrassen met een romige aspergesoep en in de zomer boerentomaten en andere groentesoep. Alle soepen en sauzen die we maken zijn vegetarisch. Tips voor vlees & vis toevoegingen staan op het etiket.

Bekijk de website

Het AGAhuis

Het AGAhuis - Heerlijk & eerlijk

Binnenweg 32, 6955 AX Ellecom

Bij het Agahuis draait alles om warmte. En niet alleen van het fornuis! Een journaliste verwoordde het kort geleden zo: "Wie een afspraak heeft met Mick Stomp heeft het gevoel op bezoek te gaan bij een goede vriendin."

Bekijk de website

La Dolce Barista

La Dolce Barista - Heerlijk & eerlijk

Else Mauhsstraat 121, 7558 RJ Hengelo

Koffie op locatie verzorgen – dat is wat La Dolce Barista al sinds 2010 doet. Bij u thuis, op een privéfeestje, op een (bedrijfs)receptie of een beurs. Overal ervaren mensen de mooie koffiebelevenis ooit. Met hun ludieke en rijk uitgeruste Piaggio driewieler of Koffie-Eend hebt u een unieke koffiebeleving op elke locatie. In de Piaggio treft u professionele koffieapparatuur gemonteerd. Een lust voor het oog én voor de mond, dankzij het ambachtelijk vakmanschap van deze koffiemakers!

Bekijk de website

Gebakhuus

Gebakhuus - Heerlijk & eerlijk

In het Gebakhuus gelegen aan de Peppeldijk 1a in de Kring van Dorth kunt u op reservering genieten van een heerlijke High Tea. Als het mooi weer is, kunt er voor kiezen de High Tea te nuttigen op het terras met landelijk uitzicht of in het gezellige ingerichte Gebakhuus.
Graag willen zij die gezelligheid voortzetten op de Naoberdagen en kijken wij hier enorm naar uit! 

Bekijk de website

Zuster Evie

Zuster Evie - Heerlijk & eerlijk

AMBACHTELIJKE foodproducten met een vleugje inspiratie !
Gemaakt op de manier zoals oma dat vroeger ook deed maar met inachtneming van de hygiëne eisen van nu. Het originele recept, met een moderne twist.

De eerste oude ambachtstechniek die Zuster Evie toepast is het hangop maken. Gemaakt zoals vroeger maar ook helemaal van nu is ons assortiment Hemelse Hangop! Ambachtelijk bereide hangop die rustig heeft gehangen in een kaasdoek en alleen is gezoet met echte vanille. Elke week een andere smaak saus en topping en voorzien van inspiratie in de vorm van een mooie quote!

De tweede ambachtstechniek die Zuster Evie toepast is die van het inmaken. Voor de intrede van de diepvries in de jaren 80, was inmaken de manier van voedsel bewaren. Pure smaken, zonder conserveringsmiddelen. Op basis van deze oude technieken maakt Zuster Evie nu een assortiment Puike Potten: leuke foodcadeaus gebaseerd op de oude inmaaktechnieken, met een aparte twist zoals onze speciale appelmoesen!
Bekijk de website

Het Laatste Woord

Het Laatste Woord - Heerlijk & eerlijk

Corleseweg 45, 7119AA Winterswijk-Corle

‘Het laatste Woord’ is een kleine ambachtelijke stokerij, waar met liefde en passie likeur gestookt wordt. De basis van de likeurbereidingen zijn zuivere alcohol en fruit, voor zover mogelijk uit de eigen boomgaard. ‘Het laatste Woord’ verwijst naar het gebruik van likeur als afsluiter van bijvoorbeeld een heerlijk diner, en naar voormalig boerderij ‘De Woord’, van waaruit de likeuren gestookt worden. Tegenwoordig worden bij Het Laatste Woord niet alleen likeuren, maar ook heerlijke destillaten gemaakt.

Bekijk de website

Slowfood Achterhoek

Slowfood Achterhoek - Heerlijk & eerlijk

De Achterhoek, het onverwachte Nederland, is voor velen helaas nog een onverwacht culinair schatkamertje waar waarden en tradities (nog) normaal lijken te zijn. Maar de tijd verandert en het zal niet behouden blijven. Slow Food Achterhoek wil aan deze bewustwording een bijdrage leveren door het organiseren van smaakvolle bijeenkomsten. Een tiental leden/streekproductleveranciers presenteren hun smakelijke waar tijdens de Naoberdagen.

Bekijk de website

De Melkbus

De Melkbus - Heerlijk & eerlijk

Slotmansweg 1, 7152AC, Eibergen

Met foodtruck de Melkbus wordt melk uit eigen stal en van eigen koeien verwerkt en verkocht. Van gras tot eindproduct, alle stadia van de ontwikkeling hebben ze zelf in de hand. Met de producten die verkocht gaan worden willen zij de diversiteit van melk aantonen, want de mogelijkheden met melk zijn zeer divers. Door heel het land hopen ze unieke direct consumeerbare zuivelproducten te verkopen vanuit hun foodtruck. 

Bekijk de website

Fingerfoody's

Fingerfoody's - Heerlijk & eerlijk

Luxe gerechten en pure dranken worden professioneel geserveerd door het team, vanuit een paardentrailer als centraal middelpunt.

# Vers bereide fingerfood-gerechten met ingrediënten van nu: biologisch en gezond
# Pure dranken in allerlei vormen: frisdrank, alcoholische drank, cocktails, fruitsappen- en waters
# De gerechten en dranken worden persoonlijk en professioneel geserveerd door het team

Bekijk  de website

Brandhof Bijzonder Brood

Brandhof Bijzonder Brood - Heerlijk & eerlijk

Met een mobiele houtgestookte oven bakt Brandhof Bijzonder Brood het lekkerste verse brood voor u op een ambachtelijke manier, net als vroeger. De heerlijke geur van versgebakken brood uit houtgestookte ovens en de uitstraling van hun kraam maken het kopen van één van hun broden tot een ware beleving!

Bekijk de website

De Lange Keukens

De Lange Keukens - Heerlijk & eerlijk

Eskampweg 4, 7731 TA Ommen

Van jongs af aan is de familie De Lange opgegroeid in hun wondere keukenwereld.
Dick eerst in de techniek en later in de verkoop.
Gery als creatieve geest en ook in de vrije tijd op zoek naar dingen van vroeger om te verwerken in de keuken van nu. Zo ontdekten ze lang geleden al dat de vraag naar nostalgische, oud-Hollandse keukens groeiende was.

Bekijk de website

't Nije Eskes

't Nije Eskes - Heerlijk & eerlijk

Holsterheurneweg 10, 7588 PR Beuningen

De winnares van de jampreuveri'je in het herfstnummer van Naober in 2016. Naast de winnende jam komt Paula Sanderink met speciale chutney's en vruchtensappen naar Lievelde toe om u te laten smullen. 
De producten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd van fruit dat bijna allemaal geteeld is in de eigen boerderijtuin. Zowel aan de vervaardiging als de verpakking besteedt 't Nije Eskes grote zorg. De potten met fruit vormen tevens een lust voor het oog. 

Bekijk de website

BIERenKENNIS

BIERenKENNIS - Heerlijk & eerlijk

Na een introductie van de brouwer van Erve Kots over zijn brouwerij, zal biersommelier Eddy van der Ploeg van BIERenKENNIS u meenemen in de wereld van bier en u te laten genieten met de verschillende smaken van bier. U krijgt hierbij uitleg over de te drinken bieren, de ingrediënten en u leert hoe het bierproeven in zijn werk gaat. Voor de 2 workshops is beperkt plaats voor max. 30 personen per workshop. U kunt zich op de Naoberdagen inschrijven bij de informatiebalie.

Bekijk de website

Veluwse Streekproducten

Veluwse Streekproducten - Heerlijk & eerlijk

Veluwse Streekproducten, Ambachtelijk, Bourgondisch en Natuurlijk

De heerlijke, authentieke en rijke smaak van onze Veluwse streekproducten vindt zijn oorsprong in de uitgestrekte bos- en heidegebieden waar je de dieren in alle rust ziet grazen en de planten nog niet worden gestoord in hun groei. Daar ademt nog de sfeer van aandacht, duurzaamheid en kwaliteit.
U vindt dat ook terug in onze producten: ze zijn lekkerder, groener en mooier. En vooral éérlijker. Daar zijn we trots op!
Ook zin gekregen in onze smakelijke streekproducten? Kom da naar de Naoberdagen!

Bekijk de website

Crafond

Crafond - Heerlijk & eerlijk

Met Crafond kiest u voor de exclusiviteit en van handgevormde kwaliteit; 
ambachtelijk vakmanschap, gecombineerd met hoogwaardige technologie. Speciaal voor die mensen die bewust kiezen en bewust koken: smaakvol 
en met gebruikmaking van de beste producten en materialen. Voor gezond en smaakvol koken met minder gebruik van boter en olie, zout en water. Al vele jaren in Frankrijk, Italië en Spanje hét merk voor exclusief koken. Crafond pannen zijn vervaardigd van hoogwaardig, gegoten aluminium en afgewerkt met een duurzame drievoudige keramische binnenzijde. 

Bekijk de website

Bruur en Driksken

Bruur en Driksken - Heerlijk & eerlijk

Johan (Bruur) en Hendrika (Driksken) Beernink hadden decennia lang een gezellige buurtwinkel in buurtschap De Heurne bij Dinxperlo. Eerlijke producten werden er verkocht in een nostalgische winkel aan huis. Ze kenden uiteraard alle klanten bij naam (en bijnaam) en aankopen geschiedden vaak op rekening. 
In het voorjaar van 2015 wordt het streekmerk Bruur & Driksken gelanceerd met heerlijke theemelanges en authentieke kruidenmengsels.

Op de Naoberdagen is er ook een workshop workshops thee melangeren en een theeproeverij.

Kijk voor website

De Schelfer

De Schelfer - Heerlijk & eerlijk

Onze filosofie is lekker, puur en eerlijk.
Lekker vanwege de authentieke smaak
Puur vanwege het weglaten van alles wat niet in vlees thuishoort
Eerlijk vanwege de prijsstelling

Bekijk de website

Imkerij de Waardenburg

Imkerij de Waardenburg - Heerlijk & eerlijk

Imkerij van Waardenburg

Welkom bij imkerij van Waardenburg. U kunt in onze boerderijwinkel terecht voor heerlijke linde-, koolzaad-, heide- en fruitbloesemhoning. Tot ziens in onze boerderijwinkel. Openingverkoop: gehele jaar Open op afspraak; van tevoren even bellen a.u.b.
Bekijk de website

De Kruisbrink

De Kruisbrink - Heerlijk & eerlijk

De Kruisbrink, dat zijn wij, Dick en Jolanda Garritsen. Onze boerderij en boerderijwinkel draaien we samen met ons personeel.

De vader en moeder van Dick hadden op De Kruisbrink vroeger een gemengd bedrijf met varkens en akkerbouw. Toen Dick eind jaren zeventig van school kwam werd op de boerderij begonnen met witlofteelt op hydrocultuur. Wekelijks reden ze met oogst naar de veiling. “Mensen vroegen of ik sla en bonen mee terug kon nemen. Dat was het begin van de winkelverkoop”.
Naast verkoop in onze boerderijwinkel kunt u ons in de wijde omtrek op markten vinden. Uiteraard voor de verkoop van onze eigen producten, maar ook om mensen kennis te laten maken met streekproducten van onze collega’s uit de rest van de Achterhoek.
De Kruisbrink is een broeinest van Achterhoekpromotie en het streekproduct. “Wij willen iedereen kennis laten maken met de mooie Achterhoek en haar producten”.

Bekijk de website

Van Bommel

Van Bommel - Heerlijk & eerlijk

Van Bommel Beef is een vleesveebedrijf dat in de landelijk omgeving van de Achterhoek gerund wordt door de familie van Bommel. Dit bijzondere bedrijf is gespecialiseerd in het houden van uniek vleesvee en de productie van superieure rundvleescroquetten en- bitterballen van puur, eerlijk rundvlees.

Het vlees is afkomstig van de Limousin runderen die de familie houdt op haar bedrijf. Het vlees van het Limousin rund staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Het Limousin ras kenmerkt zich door zijn fijn vezelige en magere kwaliteitsvlees; bron van de exclusieve smaak beleving.
Bekijk Bekijk de website

Biologisch Product Achterhoek

Biologisch Product Achterhoek - Heerlijk & eerlijk

Wij maken biologische groente pakketten op maat. Dit betekent dat wij wekelijks 5 groentes selecteren die worden aangeboden door telers van de BPA ( Biologische Producentenvereniging Achterhoek). Als er te weinig of eenzijdig aanbod is kopen we de groentes in bij Biologische groothandel Odin waar we ook het citrusfruit en de bananen vandaan hebben. Het transport wordt gedaan door DistrEko, het deel van onze onderneming dat alle transport van en voor biologische telers en afnemers in het oosten van ons land verzorgd. Gezamenlijk mét de BPA stimuleren we zodoende de productie van biologische groente, van voeding, in de eigen streek/leefomgeving. Wij maken de pakketten op maat en elke krat is voorzien van naam en adres. De pakketten worden op een vaste tijd bezorgd op een afhaalpunt bij u in de buurt. Wij bepalen de samenstelling van het groentepakket. U kunt van te voren, bij het in-take gesprek, aangeven welke groentes u niet lust. Die sluiten we dan uit en vervangen we door een andere groente. De prijzen zijn wisselend, afhankelijk van de inhoud en marktprijzen. U kunt het groentepakket 4 weken uitproberen met 50% korting.

Bekijk de website

IJs van Steenhoven

IJs van Steenhoven - Heerlijk & eerlijk

Op ons melkvee- en ambachtelijk ijsbereidingsbedrijf bereiden wij, op een zo’n natuurlijk mogelijke wijze, een breed assortiment sorbet-, yoghurt-, en roomijs. Ook hebben we een klein assortiment glutenvrij ijs en ijs voor diabetici. We bieden diverse verpakkingsmogelijkheden voor onze particuliere en zakelijke klanten.

Van begin tot eind, dus van gras tot ijs, besteden wij veel zorg en aandacht aan onze productiewijze, duurzaamheid is hierbij ons uitgangspunt. De basis van ons product ligt in ons melkveebedrijf, voor ons roomijs geldt dan ook:

Het gras van gisteren is het roomijs van vandaag!

Bekijk de website

Antonia's mosterd

Antonia's mosterd - Heerlijk & eerlijk

Bij Antonia's Mosterd & Delicatessen vindt u allerlei producten op het gebied van mosterd.

Bekijk de website

De kleine Muyl

De kleine Muyl - Heerlijk & eerlijk

Wij verkopen hoogwaardige walnootolie en hazelnootolie, daarnaast persen wij ook uw walnoten en hazelnoten.

Ontdek onze werkwijze, hoe gezond walnootolie is, heerlijke recepten met walnootolie en hazelnootolie en natuurlijk onze webshop waar u onze walnootolie en hazelnootolie kunt bestellen.

Bekijk de website

De Beekse Ridder

De Beekse Ridder - Heerlijk & eerlijk

De Beekse Ridder maakt op ambachtelijke wijze mousserende ciders en wijnen van fruit uit de streek. De eigenaar Kees van Stee werkt samen met fruittelers uit de streek (de Ooij en de Betuwe). Deze leveren het fruit, zoals appels, morellen, pruimen en ook aardbeien. Het bedrijf is kleinschalig en werkt met moderne technieken en kennis zoals temperatuur gecontroleerde RVS tanks.

Op de Naoberdagen zal de Beekse Ridder een versgeperste appelsap serveren met versgeplukte appels. Kom kijken hoe uw glaasje direct vers wordt geperst en proef hoe lekker dat is!

 

Mooi Achterhoek

Mooi Achterhoek - Er-op-uit

Beatrixlaan 39, 7261 XW Ruurlo

Ans Berendsen en Henk Eenink wonen in Ruurlo en zijn al een jaar of vijf enthousiaste en fervente wandelaars, die wekelijks ca. vijftig kilometer lopen, altijd trouw vergezeld door hun hondje Dara. Sinds de zomer van 2015 plaatsen ze onder de titel ‘Mooi Achterhoek’ wandelroutes op hun website. Op deze manier kunnen anderen ook meegenieten van deze hobby. Een beetje trots zijn ze dan ook op het feit dat één van hun routes is verkozen tot ‘Mooiste wandeling van 2016’.

Bekijk de website

De Heikamp

De Heikamp - Er-op-uit

Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo

Even lekker erop uit wordt verrassend leuk bij De Heikamp. In de prachtige bossen van Ruurlo, valt hier voor jong en oud bijzonder veel te ontdekken. De allerlekkerste pannenkoeken van nederland, gebakken met graan van eigen bodem. De spannendste uitdagingen in Klimbos Achterhoek. Het mooiste vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Een avontuurlijk kabouterpad voor de kleintjes. Maar ook: sfeervolle locaties voor al uw feesten en partijen, zoals de Boerangerie en de Bosveranda. Een bezoek aan De Heikamp smaakt dus altijd naar meer!

Bekijk de website

Achterhoeks Toerisme

Achterhoeks Toerisme - Er-op-uit

Marktstraat 1, 7271 AX Borculo

De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek: een streek met bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes.

Bekijk de website

Goossens Tweewielers

Goossens Tweewielers - Er-op-uit

Ruurloseweg 22, 7141KC Groenlo

Goossens Tweewielers is een allround rijwielzaak die alle soorten fietsen, kleding en accessoires verkoopt. U kunt bij hen ook terecht voor reparaties van o.a. race, elektrische en natuurlijk stadfietsen.

Bekijk de website

Kom es an toer!

Kom es an toer! - Er-op-uit

In juni 2015 zijn enkele Aaltense bedrijven rond de tafel gaan zitten om een activiteit in Aalten op poten te zetten. Inmiddels hebben 16 verschillende deelnemers zich bereid verklaart om hier aan mee te werken. Zo is er een theetuin, bierbrouwerij, manege, varkensstal, pannenkoekenhuys, musea, molen, kersentuin, handweefatelier, mini camping, camping, B&B, logiesverblijf en verschillende kunstenaars, die hun locatie allemaal in kerstsfeer gaan brengen. De deelnemers hebben mensen uitgenodigd die met een stand of activiteit  hun in kerststemming verkerende locatie versterken.

Bekijk de website

Rustpunten

Rustpunten - Er-op-uit

Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een -uit inlands hout vervaardigse- robuuste picknickset en een typisch boomstam-fietsrek een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage.

Bekijk de website

Schoenmode Hermans

Schoenmode Hermans - Er-op-uit

Beltrumsestraat 23, Groenlo, Raadhuisstraat 27, Hengelo

Met meer dan 50 jaar Achterhoekse aandacht en topkwaliteit heeft Schoenmode Hermans in Hengelo GLD en Groenlo een deskundig team. Ze geven advies over de beste schoenen dat past bij ieder paar voeten, van jong tot oud.

Bekijk de website

Duckstoer

Duckstoer - Er-op-uit

Hoogstraat 23a, 7227 ND Toldijk 

Het begon allemaal toen Geert zijn eerste eend op 17-jarige leeftijd kocht. Vol trots reed hij door de Achterhoek en in 2010 heeft hij zijn Eend omgetoverd tot 'hot-rod'. Vanaf toen heeft hij besloten om de Achterhoek hier mee van te laten genieten. Leuk als trouwauto, een personeelsfeest of gewoon een leuk ritje door de Achterhoek!

Bekijk de website

Camping Tamaring

Camping Tamaring - Er-op-uit

Wildpad 3, 7261 MR Ruurlo

Camping Tamaring is al 40 jaar een kleine en natuurvriendelijke camping voor kampeerders die op zoek zijn naar rust, ruimte en gezelligheid. Liggend tussen verschillende natuurgebieden.

Bekijk de website

Camping Slotboom

Camping Slotboom - Er-op-uit

Haartseweg 23, 7121 KZ Aalten

De mini-camping ligt op een afgescheiden deel bij de boerderij. Het terrein bestaat uit grasland, omgeven en beschut door houtwallen en struikgewassen. Vanaf de openbare weg (Haartseweg) rijdt u over een mooie door eiken gesierde oprijlaan naar de boerderij. Uw blik valt dan direct op de prachtige tuin. Veel groen, bomen, struiken etc. Kort voor de boerderij kunt u links een pad in en komt u op het kampeerterrein.

Bekijk de website

Mongo

Mongo - Hebbedingen

Aalsvoort 2, 7241 MA Lochem

MGO Leisure Wear is nog een écht Nederlands familiebedrijf en hét Casual Outdoor merk dat past bij mensen die houden van kwaliteit en zich verbonden voelen met de natuur en het buitenleven.

Bekijk de website

ScandinaviëXS

ScandinaviëXS - Hebbedingen

Tarwestraat 36 , 7025 AZ Halle 

ScandinaviëXS levert Scandinavische lifestyle producten voor kinderen. Van kleding tot (speel)meubels; op deze site vind je hippe dingen met die typisch Scandinavische look and feel.

Bekijk de website

Schaap & Co

Schaap & Co - Hebbedingen

Schaap & Co houden van heerlijke zachte schapenvachten: lekker comfortabel voor mens en dier en een anwinst voor je interieur.  Of dat nu binnen of buiten is. Schaap & co levert schapenvachten van formaat, in verschillende natuurlijke kleuren.
Daar zijn ze mee gestart als hobby en inmiddels is het assortiment uitgebreid met kleden, voor op de bank of voor de bank, kussens in verschillende formaten en heerlijk warme pantoffels en wanten.

Bekijk de website

Groot Jebbink

Groot Jebbink - Hebbedingen

Dorpsstraat 57, 7261AV RUURLO

Raak geïnspireerd door onze nieuwe BrYnxz collectie en bezoek onze winkel. We hebben diverse aanbiedingen in terras en tuinplanten.Ons team staat op professionele wijze voor u klaar met al uw vragen, wensen en maken natuurlijk voor u een op maat gemaakt boeket, bloemstuk of desgewenst.

Bekijk de website

Landhuis Living

Landhuis Living - Hebbedingen

D.J. Bunschotenstraat 14, 7471 CZ Goor

Landhuisliving gevestigd in het historische hart van de Twentsche Stoombleekerij met de authentieke elementen van weleer, gespecialiseerd in woon- en lifestyle Een sfeervolle woonwinkel met een diversiteit aan originele basic landelijke woonaccessoires, meubelen, ambachtelijke streekproducten (streekpakket.nl) en verzorgings- en fashionartikelen van bekende leuk & stoere merken.

Bekijk de website

Hoentjen Creatie

Hoentjen Creatie - Hebbedingen

Molenstraat 10, 7551 DC Hengelo

Hoentjen Creatie heeft liefde voor hout. Daarom hebben zij ervoor gekozen ook alledaagse producten van hout te produceren. Hun kwalitatief hoogwaardige houten producten variëren van houten brillen tot duurzame houten horloges.

Bekijk de website

Kekkedinge

Kekkedinge - Hebbedingen

Haareweg 83A, 7009 EB Doetinchem

Opgegroeid met een passie voor wonen en woonaccessoires is Marina Ebbers in 2013 begonnen met 'Kekkedingen: een winkel op wielen'. Met de keet vol prachtige en stoere woonspullen trekt Kekkedingen langs fairs en markten. Daarnaast hebben zij ook een webshop en sinds 2016 een winkel waar alle woonitems mooi tot hun recht komen. 

Bekijk de website

Thils Brocanterie & Lifestyle

Thils Brocanterie & Lifestyle - Hebbedingen

Hogestraat 4 7122 BV Aalten

Met het grote assortiment en de creatieve workshops van Thils Brocanterie & Lifestyle hebben zij zich op de kaart gezet. Met verschillende woonitems- en accessoires in de winkel en de webshop bieden zij veel variatie op het gebied van wonen aan. Niet alleen kunt u daar uw items kopen, ook kunt u ze zelf maken met o.a. de workshop klokken maken, wandborden of een foto op hout.

Bekijk de website

 

Hippers

Hippers - Hebbedingen

Bij Hippers.nl kun je de meest hippe,en originele heuptasjes vinden en bestellen! De originele Hippers kenmerken zich door de unieke manier van bevestigen: dankzij de sterke haken, kun je de Hipper eenvoudig vasthaken aan iedere broek, of kledingstuk waar maar riemlussen aan zitten! Op deze manier heb je altijd je geld, sleutels, pasjes, sigaretten, mobieltje etc. bij de hand, zonder dat deze 'uit je broekzak puilen'! De Hipper draag je waar je ook gaat. Omdat hij zo soepel op je heup valt, hangt hij nooit in de weg...

Kijk op de website

Something Else by Els

Something Else by Els - Hebbedingen

De leuke en lieve producten van Els zijn zeker 'Something Else'. Op de Naoberdagen zal ze haar producten laten zien en kunt u haar vragen hoe ze te werk gaat.  

Bekijk de website

Koes van Toes

Koes van Toes - Hebbedingen

Emailleplein 3, 7071 AZ Ulft

Zolang Hanneke zich kan herinneren tekent en schildert zij al. Het schilderen van koeien in landschappen heeft haar altijd erg geïntrigeerd. Ze vindt het belangrijk om het onderwerp te leren kennen, daarom maakt ze foto's en kijkt daarbij naar de houding, het karakter en de beweging. Ze ziet de koeien als modellen. Ze zijn allemaal anders en hebben hun eigen karakter en schoonheid. 

Bekijk de website

Karin Otten

Karin Otten - Hebbedingen

Grutto 14, 8103 BG Raalte

Voor een uniek en handgemaakt sieraad voor een feestje of een speciale gelegenheid bent u bij Karin Otten aan het goede adres. Door stukken glas in de oven in een vorm samen te laten smelten komen er unieke en prachtige resultaten uit. Met de brede collectie van o.a. kettingen, ringen, oorbellen en armbanden staat ze op fairs en markten om andere mensen er ook blij mee te maken. 

Bekijk de website

Tante Pos

Tante Pos - Hebbedingen

Hebbedingen, tweedhands boeken, kleding, snuisterijen, brocante en cadeau-artikelen.

De Geur van Nostalgie

De Geur van Nostalgie - Hebbedingen

De Geur van Nostalgie ontwerpt nostalgische en romantische geurzakjes met een persoonlijke tekst. In de zakjes zitten geurkorrels die door en door gedrenkt zijn in olie zodat de geur veel langer blijft hangen, minimaal 3 maanden. Tevens zijn er zakjes in opdracht te maken, denk hierbij aan bedankjes of eigen foto's.

Bekijk de website

Gemjo

Gemjo - Hebbedingen

Sinds de oprichting in 1976 is Gemjo Handelsonderneming langs de boeren gegaan. Hun handel bestond toen voornamelijk uit klompen, werkkleding en gereedschap. 
Nu uitgegroeid van hobby tot handelsonderneming heeft Gemjo verschillende houtkachels, rubber en fornuizen. 

Bekijk de website

Naaistudio Gaanderen

Naaistudio Gaanderen - Hebbedingen

Frans Bultstraat 5, 7011 BA Gaanderen

Janita heeft het altijd leuk gevonden om kleding te maken en geeft daarnaast ook naailessen. Met o.a. leuke theemutsen om uw thee lang warm te houden, creatieve broodmutsen en handige pannenmutsen is ze te vinden op het Hebbedingen-plein! 

Bekijk de website

 

v't Severien

v't Severien - Hebbedingen

Moeder en dochter Anita en Erika maken de meest creatieve schilderingen. Denk hierbij aan decoratieschilderingen, muurschilderingen en letterschilderingen, speelgoedkisten, stoeltjes en nog veel meer! Dit creatieve duo is te vinden op het Hebbedingen plein en helpen u graag bij uw wensen. 

Bekijk de website

Rita's Warmtezak

Rita's Warmtezak - Hebbedingen

Sinds december 1995 maakt Rita al warmtezakken. Heerlijk voor in de winter, om in de nek te leggen of om de voeten warm te houden in bed. De warmtezakken zijn in verschillende patronen en maten verkrijgbaar. De zakken zijn gevuld met tarwe en zijn gemakkelijk op te warmen in de magnetron. Benieuwd? Kom dan kijken naar Rita's Warmtezakken op de Naoberdagen! 

Bekijk de website

Zeiler

Zeiler - Hebbedingen

Rapenburgsestraat 32, 7131 CZ Lichtenvoorde

Zeiler in Lichtenvoorde staat al in de boeken sinds 1893, toen als smederij en hoefslagerij. Door de jaren heen heeft Zeiler een gehele transformatie doorstaan en met veel vakmanschap en aandacht is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is. Tegenwoordig vooral gericht op tafelen, koken en cadeaus staan zij met hun producten op de Naoberdagen. 

Bekijk de website

In4ambience

In4ambience - Hebbedingen

Hollandse Schans 10, 7137 MT Lievelde

In4ambience staat bekend om hun producten voor sfeer, warmte en gezelligheid. Heerlijk chillen en loungen met luxe (woon)-textiel. Denk hierbij mooie katoenen kussens & plaids. Zij zijn o.a. gespecialiseerd in luxe (woon)-textiel en sfeerhaarden die in te zetten zijn zonder afvoerkanaal. Sfeervolle en veilige vuren; elektrisch en bio-ethanol, voor fijne warme en gezellige avonden. Zowel voor binnen als ook buiten!

Bekijk de website

Knooidoekjes

Knooidoekjes - Hebbedingen

Knooidoekjes maakt verschillende slabbertjes, doekjes, rompertjes, shirtjes, gastendoekjes en nog veel meer. Met haar prachtig versierde en persoonlijke doekjes is Ineke te zien op het Hebbedingen-plein! 

Bekijk de website

Criskes Curiosa

Criskes Curiosa - Hebbedingen

serviesgoed, o.a. boerenbont, oma's theeserviesjes, oude emaille gebruksvoorwerpen, zink, brocante

Boeren brocante

Boeren brocante - Hebbedingen

Gerrit Oosterkamp komt met antiek en brocante.

Portelli-exto

Portelli-exto - Hebbedingen

De verbondenheid met de aarde cq klei komt tot uiting in de objecten die Ellen Wensink maakt. Zoals varkens die in de modder liggen, stenen en schatkisten die in de grond liggen, huizen van steen gebouwd op de aarde. Ze streeft er naar het karakter van de klei te behouden. Bij de afwerking werkt ze op een directe, dynamische en spontane manier waarbij het priegelwerk echter niet ontbreekt. Ze werkt met fabrieksklei, gerecyclede klei en klei gewonnen bij de IJssel. De kleuren stelt ze zelf samen.

Kijk op de website

ByBuijs

ByBuijs - Hebbedingen

Prachtige Hebbedingen. Bekijk ook de stijlkamer "industrieel" bij Binnenkieken op het Naoberplein!

Bekijk de website

Chiq le Friq Design

Chiq le Friq Design - Hebbedingen

Chiq Le Friq Collection ontwerpt (sier)kussen en gebruikt hiervoor de meest Authentieke stoffen uit verschillende delen van de wereld zoals Tibet & Nepal, Syria, Marokko en Zuid-Amerika.

Bekijk Bekijk de website

Frida Goed Gemutst

Frida Goed Gemutst - Ambachten

Hamminkweg 4, 7251 RB Vorden 

Al vanaf 1996 maakt Frida hoeden. Eerst was het haar hobby; nu heeft ze een professioneel hoedenatelier in de voormalige koeienstal van de boerderij waar haar man Rinus is opgegroeid.
Ze maakt hoeden voor elk seizoen, voor een feest of rouwgelegenheid, van klein tot groot, ingetogen of heel speels, op maat en passend bij uw gezicht en kleding. 

Bekijk de website

Papierschepperij Het Oude Klooster

Papierschepperij Het Oude Klooster - Ambachten

Stationstraat 5a, 6961 DX Eerbeek

In papierschepperij Het Oude Klooster vindt u de papiergeschiedenis van papierdorp Eerbeek. Er wordt handgeschept papier vervaardigt door medewerkers van C-paper, maar natuurlijk mag u het ook zelf proberen. Daarnaast worden er workshops gegeven en kunt u in het winkeltje verschillende kunstwerken en papiersoorten kopen. 

Bekijk de website

Beeldentuin AJ&LW Bier

Beeldentuin AJ&LW Bier - Ambachten

Haarloseweg 6, 7271 BT Borculo

In 2006 is de aanleg van de Beeldentuin AJ&LW BIER in Borculo begonnen. De beeldentuin is gevuld met prachtige eigengemaakte sculpturen van keramiek, hout en steen. Ook is er kunst te koop, zijn er interessante demonstraties te beleven en leuke exposities te zien. 

Bekijk de website

Hilda's Art

Hilda's Art - Ambachten

Bolksbeekweg 7, 7241 PH Lochem

Drybrushpainting is een schildertechniek waarbij mee een droge kwast met verf op aquarelpapier wordt geschilderd. Een bijzondere techniek waarin Hilda Haselberg ook cursussen geeft. In september is ze te zien op de Naoberdagen waar ze haar creativiteit overbrengt op de kijker.

Bekijk de website

Maggy Deenik

Maggy Deenik - Ambachten

Keramiste Maggy Deenik staat met haar creatieve producten en technieken op de Naoberdagen. Er zijn verschillende technieken hoe Maggy met klei werkt. Denk hierbij aan boetseren, werken met rollen en werken met platen. Ze maakt prachtige werken van o.a. potten, schalen en menselijke werken.

Keramiek 'in de Schuure'

Keramiek 'in de Schuure' - Ambachten

Alina Heerink staat met haar prachtige werken van keramiek op de Naoberdagen. Met de kleurrijke en creatieve kunsten zal ze de bezoekers van de Naoberdagen inspireren en prikkelen. 

Bekijk de website

Around the corner

Around the corner - Ambachten

Around the Corner is een ‘Home & Life’ design label. 
Zij maken pure ambachtelijke producten voor jouw 'thuis'. Producten met een verhaal. In co-creatie met ambachtsmensen en maatschappelijke organisaties. Sociaal, regionaal en duurzaam geproduceerd. Ze organiseren hartverwarmende workshops voor jouw leven. 
Aandacht is hun maatschappelijke missie, ambachten zijn de inspiratiebron.

Bekijk de website

Hekkers & van 't Spijker

Hekkers & van 't Spijker - Ambachten

Molenallee 5, 7384 AM Wilp

Hekkers & van 't Spijker zijn gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubelen. Zij restaureren 17e en 18e eeuwse meubelen, maar ook meubelen uit deze tijd zolang ze maar van hout zijn gemaakt. Van particulieren, stichtingen, musea, kerken, overheidsinstellingen, liefhebbers van oldtimers (vooral de houten sturen zijn een gewild restauratie object), landgoederen en van iedereen die waarde hecht aan een verweerd of beschadigd stuk antiek. Het meubelstuk kan hen niet slecht genoeg zijn.

Bekijk de website

Marjan Loman

Marjan Loman - Ambachten

Marjan Loman schildert koeien, in allerlei technieken en formaten. Daarnaast maakt ze dierportretten in opdracht. Ze vindt het een uitdaging om het innerlijk van het dier weer te geven en op die manier over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is. Marjan is te zien op de Naoberdagen waar ze met haar caravan staat haar kunsten tentoonstelt. 

Bekijk de website

Wonderfulthings

Wonderfulthings - Ambachten

Een uitermate praktisch, karakteristiek en lang schort met een knipoog naar grootmoeder's tijd.

De legendarische oer- Hollandse pompdoeken vertaald in een modieus schort van hoogwaardige kwaliteit. Stijl met een laagje nostalgie. Als gastvrouw laat je een aangekleed plaatje zien; gastvrij, elegant en met de belofte dat het heerlijk en bourgondisch maar bovenal gezellig tafelen wordt. Wonderful Things staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

Bekijk de website

 

Sigarendraaister Ria Bos

Sigarendraaister Ria Bos - Ambachten

Een bijzondere belevenis voor sigarenliefhebbers! Leer de kunst van het sigarendraaien LIVE met sigarenmaakster Ria Bos op de Naoberdagen. Bekijk de fijne kneepjes van dit ambachtelijke vak en kom erachter dat een goede 'cubaanse' niet zomaar gedraaid wordt.

Kantklossen

Kantklossen - Ambachten

Kantklossen is een zeer bewerkelijke techniek die al eeuwen bestaat. Vroeger alleen voor de zeer rijken beschikbaar. Tegenwoordig een prachtige hobby die met zorg in leven wordt gehouden. Gerrie Bargeman gaat ons op de Naoberdagen laten zien hoe dit precies gedaan wordt. 

Stipwerk

Stipwerk - Ambachten

Grietje gaat ons op de Naoberdagen laten zien hoe de speciale en unieke techniek wordt gebruikt om handstoffen en andere materialen te bedrukken en op die manier te versieren. Dit gebeurde aanvankelijk op traditionele klederdracht. Later gebeurde dit ook op allerlei andere gebruiksvoorwerpen. 

Knipmutsen wassen

Knipmutsen wassen - Ambachten

Het wassen van knipmutsen is een speciaal werkje. Er zitten veel fases aan verbonden en het is een oude ambacht. Gerrie Steenbeek gaat ons de fijne kneepjes van het vak uitleggen en tonen. 

Vlas spinnen

Vlas spinnen - Ambachten

Het spinnen van vlas is een bijna uitgestorven ambacht. Op de naoberdagen ziet u een demonstratie van Erna Evers.

Midwinterhoorn blazen

Midwinterhoorn blazen - Ambachten

Een midwinterhoorn is een traditioneel houten blaasinstrument (communicatieinstrument) dat heden ten dage nog wordt gebruikt in Twente, de Veluwe, het zuidoosten van Drenthe, Westerwolde (Groningen), het oosten van Salland, de Achterhoek en op sommige plaatsen in Duitsland nabij de grens met Nederland.

Rieten manden vlechten

Rieten manden vlechten - Ambachten

Rieten manden vlechten met Carla Slotboom.

Grolse wanten

Grolse wanten - Ambachten

De Grolse wanten zijn al decennia lang een beeldbepalend gezicht op straat… in Groenlo zelf, maar middels ook ver daarbuiten. Dit ingewikkelde stukje breitechniek werd in vroegere dagen overgedragen van moeder op dochter, maar dat is niet meer. Daarom is in 2005 de Sociëteit Grolse Wanten opgericht om dit authentieke breiwerk in stand te houden.

Bijenkorf vlechten

Bijenkorf vlechten - Ambachten

De imker Arjan Faber vertelt vol passie over de bij en hoe honing ontstaat... hij laat zien hoe een bijenkorf gevlochten wordt.

Vilten

Vilten - Ambachten

Vilten is het doen krimpen van wol door gebruik te maken van warm water, zeep en beweging. Door vilten kun je wol, zijde en andere (natuurlijke) vezels samenvoegen tot één geheel.

Kettingzaagkunst

Kettingzaagkunst - Ambachten

Demonstratie hout carving met een kettingzaag.

Gebr. Arends

Gebr. Arends - Tuin en erf

Lankhorsterstraat 25a, 7234 ST Wichmond

Een tuin van Gebroeders Arends heeft een duidelijke eigen signatuur. Dit Achterhoekse hoveniersbedrijf ademt passie voor het vak. Tijdens de Naoberdagen geven de deskundige medewerkers tips en advies op het gebied van tuinaanleg, beplanting en materiaalkeuze. 

Bekijk de website

Eelerwoude

Eelerwoude - Tuin en erf

Postbus 53, 7470 AB Goor

Eelerwoude is een landelijk adviesbureau en rentmeesterskantoor met veel regionale kennis. Vanuit onze vier vestigingen werken wij aan de ontwikkeling, inrichting en het beheer van het landelijk gebied. Onze oplossingen voor complexe vraagstukken zijn origineel en realistisch.

Bekijk de website

Buitenzorg Groen

Buitenzorg Groen - Tuin en erf

Seinenweg 2, 7475 TA, Markelo

Een tuin ontwerpen, aanleggen of onderhouden kan lastig zijn. Alledrie de disciplines kennen hun eigen vakmannen, die vaak nauwelijks met elkaar in contact staan. Hierdoor kunnen tuinen hun eigen leven gaan leiden en niet altijd zo probleemloos zijn, als u graag zou willen.Bij Buitenzorg Groen doen ze dit anders, zij zorgen voor uw tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Binnenkort zijn zij te vinden op de Naoberdagen voor tuinadvies en meer!

Bekijk de website

Bloemen scharen

Bloemen scharen - Tuin en erf

Andre ten Have zal tijdens de Naoberdagen voor u klaar staan met al uw vragen over bloemen en snoeischaren. Om u een goede kwaliteit en service te geven is het assortiment bewust klein gebleven zodat alle producten voor 100% aan de klant kan voldoen. 

Bekijk de website

Jos Nijhof

Jos Nijhof - Tuin en erf

Jos Nijhof heeft zijn eigen houtatelier, en probeert hier op ambachtelijke wijze en met veel respect voor de werkwijze van onze voorouders gestalte te geven aan die authentieke elementen. Dit uitsluitend met natuurlijke onderhoudsvrije materialen zoals Eiken en Douglas die na verloop van tijd een mooie zilvergrijze kleur krijgen.

Bekijk de website

Timmerbedrijf B.G. Hijink

Timmerbedrijf B.G. Hijink - Tuin en erf

Timmerbedrijf B.G. Hijink fabriceert al bijna 30 jaar tuinhuizen, overkappingen, kapschuren, garages en dierenverblijven op maat. Daar deze geheel in eigen beheer worden gefabriceerd, kan men op alle specifieke wensen van u als klant inspelen. . In overleg is binnen Timmerbedrijf B.G. Hijink “alles” mogelijk. Geen enkele tuin is namelijk hetzelfde en de huisvesting voor elk dier kan anders zijn.

Bekijk de website

Frank Diekman

Frank Diekman - Tuin en erf

De natuur en het buitenleven spreekt veel mensen tot de verbeelding. Wie intens geniet van het leven buiten en op het land, wil deze landelijke sfeer graag onderstrepen in de inrichting van huis, tuin, erf en landschap. De producten van Frank Diekman sluiten hier naadloos op aan. 

Bekijk de website

Stegeman Luxe Outdoor

Stegeman Luxe Outdoor - Tuin en erf

Holtmark 2a, 7217 PP Harfsen 

Stegeman Luxe Outdoor heeft een breed assortiment van tuinmeubelen en andere buitenleven artikelen. Met de hoogwaardige kwaliteit aan producten, zowel maatwerk als standaard, kunt u optimaal genieten van uw tuin. 

Bekijk de website

Waxenzo

Waxenzo - Tuin en erf

Dokter Larijweg 160, 7961 NV Ruinerwold

Waxenzo heeft een breed assortiment aan outdoorkleding en schoeisel, welke synoniem staat voor mooie, modieuze en duurzame Engelse (wax) kleding. Hierbij moet u denken aan waxjassen, leren outdoorlaarzen, hoeden, petten, regencoats en nog veel meer.

Bekijk de website

Klanderman Boomkwekerij

Klanderman Boomkwekerij - Tuin en erf

Klanderman Boomkwekerij legt zich toe tot zowel het kweken van bomen als het uitvoeren van plantwerkzaamheden. De boomkwekerij richt zich op het kweken van laan- en parkbomen, van kleine 2-jarige spil tot 25-jarige grote bomen. Hun plantteam bezorgen grote en kleine planten voor elke tuin, door heel Nederland! 

Bekijk de website

Creastone

Creastone - Tuin en erf

Creastone is ontstaan uit een hoveniersbedrijf dat zich vanaf 1983 specialiseerde in het ontwerpen en realiseren van unieke tuinen. Hierbij waren we altijd op zoek naar elementen die iets extra’s toevoegden aan de omgeving. Wij geloven dat water, net als vuur, de mens van nature blijft inspireren en men er oneindig van kan genieten. Omdat een vijver in die tijd ongeveer de enige optie was, is dat voor ons de reden geweest dat wij de eerste waterornamenten ontworpen en gemaakt hebben. Vanaf 1995 zijn we met de waterornamenten verder gegaan onder de naam Creastone.

Bekijk de website

Koppelman Antiek

Koppelman Antiek - Tuin en erf

koppelman antiek voor maatwerk, antieke meubelen, antieke meubel restauratie en tuindecoratie.
Bekijk de website

Tuinprikkers - Hennie Rijkse

Tuinprikkers - Hennie Rijkse - Tuin en erf

Leuke tuinprikkers en regenmeters. Voor elke tuin of balkon is er wel iets bij. Alle tuinprikkers en regenmeters worden onbehandeld geleverd.

Mocht u de kleur optimaal willen houden en de prikker helemaal tegen roest willen beschermen dan wordt aanbevolen deze met spuitbus met matte blanke lak te behandelen. Heb zelf al jaren een onbehandelde prikker in de tuin staan en deze ziet er nog steeds goed, dus onbehandeld wil niet zeggen dat ze er snel slecht uit gaan zien hoor. Het is slechts een tip.

Uitgeverij Hermans

Uitgeverij Hermans - Cultuur en erf

Op 1 september 2014 ging Willy Hermans van start met Uitgeverij Hermans. Hierbij heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Inmiddels rolden al meerdere uitgaven van de persen, zoals Ondertussen (Wonderlijke WK-verhalen), Ode aan de Achterhoekse Motorcross, Hugo Jaartsveld, fotograaf, De terugkeer van de boerenbruiloft, Brabantse Sprokkels en Geheime zenders in de Achterhoek.

Bekijk de website

Streekgebonden

Streekgebonden - Cultuur en erf

Streekboeken te kust en te keur op deze honderden boeken, romans en gedichtenbundels uit vrijwel het gehele verspreidingsgebied van Naober. Speciaal voor de Naoberdagen neemt Frans een aantal unieke exemplaren mee.

Streektaalverenigingen, Erfgoed Achterhoek en Liemers en dialectkringen

Streektaalverenigingen, Erfgoed Achterhoek en Liemers en dialectkringen - Cultuur en erf

“A’j plat könt praot'n, mö’j neet laot'n” klinkt het regelmatig. Toch wordt er steeds minder dialect gesproken. Naober (en haar lezers) vindt dialect een belangrijk onderwerp wat zeker niet mag ontbreken op de Naoberdagen. 
Dialectkring en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, Huus van de Taol (Drenthe) en overige dialectkringen geven presentaties, vertellen mooie verhalen in dialect en nemen ansichtkaarten, foto’s en streektaalboeken mee.

Ook verhalenvertelster en presentatrice Thea Kroese (RTV Oost) zal op de Naoberdagen aanwezig zijn.