Vrogger komt tot leven

29 augustus 2019 Vrogger komt tot leven

Het Holland van vroeger komt tot leven op de Naoberdagen. Geniet van o.a de kindergroep folkloristische vereniging Markelo en Marianne's nostalgische kinder- en poppenwagens.

Maarkels Diamant
Folklore mag niet voorbehouden blijven aan ouderen. Wil de volkskunde bewaard blijven, dan moet de belangstelling ervoor al vroeg bij de jeugd gewekt worden. Dit was het idee van het toenmalige bestuur van de op dat moment 25-jarige Folkloristische Vereniging Markelo. Dit idee kreeg in 1957 gestalte en de eerste kindergroep deed zijn intrede, bestaande uit kinderen tussen de zes en acht jaar, later tussen 4 en zes jaar. De kleding die deze kinderen dragen zijn nagemaakt van authentieke exemplaren uit Markelo van omstreeks 1860.

Marianne's nostalgische kinder- en poppenwagens
Misschien heeft u er nog wel in gelegen, of liep u met zo'n prachtig exemplaar rond met uw favoriete pop warm toegedekt met een door moeder zelfgehaakt dekentje.
Op de Naoberdagen kunt u weer even terug in de tijd herinneringen ophalen. Er lopen een aantal mensen rond met hun nostalgische kinder- en poppenwagens.