Nieuwe namen muziek

25 augustus 2019 Nieuwe namen muziek

Er zijn weer nieuwe namen bekend die komen optreden op ons festival. O.a. Dorothee Spijker, Yara van Beek, Lana Wolf en het Oosterhuuzer dialectkoor.

Dorothee Spijkers
Haar naam is Dorothee Spijker, ze maakt haar eigen teksten en ook haar eigen muziek waarbij ze zichzelf begeleid op gitaar. Haar muzikale roots liggen bij de ierse muziek en ze is een troubadour in hart en nieren met een stem die een kruising is tussen Mary Black en Lenny Kuhr.
Een aantal jaren terug won ze een muzikale dialectwedstrijd, ze is regelmatig gast op het Zunnewende festival en gaf een dichtbundel uit. De muziek en het schrijven zit in haar genen, haar zus is een bekend schrijfster en haar dochter een bekende zangeres (Sanne Hans alias Miss Montreal). Dialect, covers, Ierse muziek en Nederlandstalig...alles komt voorbij tijdens haar optreden.

Yara van Beek
Dat het bereiken van de top niet eenvoudig is, daar is Yara Beeks van overtuigd. De 15-jarige singer-songwriter timmert al enkele jaren aan de weg. 

Yara leeft voor de muziek. Al voor haar vertolking van Hallelujah in 2016 op YouTube verschijnt, heeft zij haar zinnen op een loopbaan in de muziek gezet. Ze treedt regelmatig op en zoekt haar eigen muzikale weg. Het brengt haar prijzen in menig talentenjacht en ze haalt de finale van Amphion Open in 2018. Het is rond die tijd dat Yara haar eigen stijl ontdekt. Country past perfect bij haar heldere stem. 

Op het podium maakt Yara ondanks haar leeftijd al een zeer volwassen indruk en zo klinkt ook haar eerste echte single die op 23 augustus verscheen. The long Road is weliswaar het verhaal van een reis, maar het einddoel is nog niet bereikt. Yara staat namelijk pas aan het begin.

Lana Wolf
Lana tekende haar eerste platencontract in 1997. Weken stond ze in hitlijsten en was te horen op nationale radio en TV. Naast gezongen te hebben in diverse bands en met artiesten als The Trammps, George McCray, Jocelyn Brown, The London Beat en Lois Lane, trad zij op met het Metropole Orkest, tijdens het Concert op de Amstel en Parkpop.

Theater
Lana trad op in theatershows als Terug naar de Kust, Those were the Days en De Grote Kerstshow. Zij was gast bij de TV-show Leraar van het Jaar met Fame the Musical en bij MAX en Loretta met A Tribute to the Bee Gees. Lana had een hoofdrol bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht met Rockopera in Concert. Zij verzorgde meermaals het voorprogramma van The Queen Spectacular in een uitverkocht Ahoy. Lana was gastartiest in het Gelredome (35.000 mensen) bij The Queen Experience. Nu produceert en treedt Lana op met haar 'award winning' theatershow The American Country Legends.

Albums
Na meerdere jaren toeren door met name Europa, nam Lana 2010 in New York, met top producer Camus Celli (Gavin DeGraw, Tina Turner, Chaka Khan ea.), het album Something About Lana op. 2014 nam zij in Nashville, met een selectie van de de beste muzikanten, haar country album Nashville op. Lana schreef en produceerde Fireflies in Nashville in London en Nashville met oa. top producer Alan Glass (Aretha Franklin, Earth, Wind & Fire, Amy Winehouse, Whitney Houston, George Benson, The Temptations, Kenny G, Deniece Williams ea.) en bracht dit album 2017 uit, in eigen beheer. 
https://lanawolf.nl/

Oosterhuuzer dialectkoor
Het Oosterhuuzens Dialectkoor is een mannenkoor dat populaire liedjes zingt in het Oost-Veluws dialect. 
Alle liedjes worden in de streektaal gezongen en zijn dialectbewerkingen van bekende Nederlandse of buitenlandse liedjes. Bij sommige liedjes is de tekst en/of de muziek door eigen leden gemaakt.
Door het zingen in het dialect laat het koor een geheel eigen geluid horen en neemt het een unieke plaats in bij de mannenkoren.
Het koor heeft ruim 60 leden en wordt begeleid door drie accordeonisten, een gitarist, een mondharmonicaspeler, een keyboard-speler en een drummer.
Bij het koor voert de gezelligheid de boventoon. Het enthousiasme en de uitstraling bij het zingen van vrolijke en soms gevoelige liedjes staan borg voor een gezellig optreden. Uiteraard heeft het koor ook een aantal fijne meezingers opgenomen in  het gevarieerde repertoire, zodat het publiek kan genieten van een gezellig en muzikaal festijn. Het koor treedt ongeveer 20 keer per jaar op. https://www.dialectkoor.nl/