Dolf Bierhuizen

10 juli 2017 Dolf Bierhuizen

Dolf Bierhuizen komt samen met zijn vrouw Louise naar de Naoberdagen.

Na ruim 40 jaar als slager te hebben gewerkt ging Dolf in 2002 een workshop “beeldhouwen in steen” volgen in Rotterdam. Toen hij en zijn echtgenote in 2005 naar Borculo verhuisden is hij meer met hout gaan werken, o.a. geïnspireerd door de totempalen in Canada die hij zag tijdens de reizen die ze samen maakten.

De mogelijkheden om van allerlei houtsoorten – het onvoorspelbare van het natuurlijke materiaal – een mooie sculptuur te maken is keer op keer weer een uitdaging die hem veel voldoening schenkt. Exposeren doet Dolf ook graag zeker als hem gevraagd wordt om zijn hobby, het maken van houtsculpturen, te demonstreren.

Louise heeft zich het schilderen eigen gemaakt en is tegenwoordig het meest bezig met keramiek. Haar werkstukken zijn zowel figuartief als abstract.

Samen met zijn vrouw Louise heeft Dolf een beeldentuin “Beeldentuin AJ & LW Bier”  die vanaf april tot oktober open is op afspraak ook voor groepen tot 20 pers. In de beeldentuin staan sculpturen van hout – steen – keramiek (van Louise) op verrassende wijze opgesteld. Maar ook de tuin zelf is meer dan een bezoek waard. De entree is gratis.